lepak di GREATWALL

Assalamualaikum. ni hao 你好 :))

dah masuk setahun lebih x hupdate blog ni. kehkeh. mohon tak rindu gua sangats.
minggu lepas gua pergi lepak kat greatwall 长城 (changcheng)  dekat Badaling Beijing 长城八达岭 ataupon tembok besar cina. LEPAK je. 
bagi siapa-siapa yang nak pergi sana boleh pergi menggunakan Beijing Subway 北京地铁 ke Xizhimen 西直门。 Lepas keluar dari subway tu akan nampak signboard Beijing Railway Station. First kena beli tiket untuk ke Badaling RMB6 = RM3. murah! perjalanan amik masa dalam sejam. takde lah jauh sangat. 
untuk panjat Greatwall tu boleh lah daki dengan kudrat sendiri ataupon naik cablecar. bagi yang kaki berat macam gua ni boleh la naik guna cable car. tup tup dah sampai atas. ahaa. tiket nak naik guna cable car RMB130 . 


view from cablecar. tak gayat ponggg

dari luar tembok
jerebu dekat Beijing itu normal. tak nampak langit pon. sighh

hikhokk. makcik tepi kacau
gelprengsss
mokcik mokcik gosip. haha
Greatwall memang tempat best nak lepak. sebab kat atas tu sejuk. angin kuat nak mapuh. pemandangan subhanallah cantik sesangat. 7 wonders of the world kot. 1 down 6 to go. ohoho. next Taj Mahal insyaallah.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...