FACEBLOG bukan FACEBOOK :D


TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH.

betol ke jejaka di luar sana tak suka gadis yg memakai SHAWL?

Betol ke para jejaka di luar sana tidak suka kepada gadis-gadis yang memakai shawl? atau dalam bahasa melayunya....selendang seperti yang tgh 'in' sekarang?

tu pendapat masing-masing la kan. bagi aku la, pakai shawl lagi senang dari pakai tudung bawal tu.
sebab ::

YUNA dah berubah style. agak2 ade yg tiru x?

do you know Maria Elena , Hana Tajima , Yuna. dorang2 ni la yang paling bawak pengaruh dalam dunia pemakaian shawl. best layan video dorang. sekarang nie pon dah berlambak tutorial nak pakai shawl kat you tube. just search jek. paling suka yang Hana Tajima punye ^^ .

dah lari dari tajuk entry >.<
pasal Yuna lak, style tudung dia sekarang agak so so la.. no komen. agaknya nak lain dari yang lain kot. btw, suka style Yuna yang dulu. simple. just nice :)

SPAM di Facebook. BAHAYA!

hye lalink! silent reader! stalker <yg penting ^^ >


Spam di FB semakin menjadi-jadi akhir-akhir ni. Mungkin ada antara anda yg tekan link tak sepatutnya.
So, jangan gatal-gatal tangan yg dah sememangnya gatal tu pergi klik dekat link2 yang agak mengarut itoo.
nak tau link-link yang x sepatutnya korank klik, kalau dah ramai sangat post benda tu, haaaa ye la tu.. hehe! tu jek yang taw. lagi satu, selain benda2 alah dan segala mak nenek benda tu bukan just post dekat wall, tapi kebiasaanya otometik hantar melalui chat box [yang ada lampu hijau tu.hoho . kawan aku cakap lampu hijau dekat chat box itu ibarat lampu disco. LOL ]



pilihan : Asasi or Matrikulasi??

its not too late to wish congrates for those yg berjaya dalam SPM 2010 baru2 ni. bagi yg x berjaya, jangan sedeyh2. janagn give up! igatla, SPM bukan la segala2nya..

bagi yang dapat result agak bagus tu, mesti dah aim nak sambung asasi or matrik kan?
perbezaan matrik dengan asasi nie satu jek. asasi ni dah belajar dekat U.. so,agak terjamin la nak sambung degree tu. kalau matrikulasi, dorang kena fight sket nanti nak sambung degree. . so, i prefer asasi. tapi mengikut pengalaman dan dengar story dari kawan2 matrik, matrik lagi best kot. hehe.



H4 in memory

teka mana satu letcurer?? ^^'


skang ni fiqah dengan rasminya dah lucut gelaran sebagai student UiTM.. dan sekarang ni menjadi penganggur terhormat di Besut. hehe. Fiqah dah abes asasi. 6bulan cuti nak tunggu masuk degree.. lama siot.


last paper final exam aritu hari kames 17/03/2011.. paper physics.. em,em,em.. no komen la physics nie. dah2, malas nak fikir,benda dah lepas.



lajukan FB anda!


Lately,FB memang lembab giler  ar nak loading.. nak sign in pon b'minit2,satu hal nak tunggu lama2.  Fiqah ada la dapat ilmu baru nie. so,sharing is caring right? boley try!.. siyes agak laju la FB dari yg sebelum ni yg agak lembab tu..

1. Pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc\

2. Buka “hosts” file dan klik pada Notepad

3. Kemudian tambah nombor ni kat bawah sekali:

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com





Bittaufiq wannajah

bittaufiq wannajah to all asasian's UiTM.. esok adalah hari penentu masa depan kita. buat betol2 taw. baca soalan baik2, jangan glabah tengok soalan.. doa + tawakal.. tidur biar cukup, makan pon.. jgn skip makan, nanti lapar. klo dah lapar, sapa susah?? perut gak.. hehe.

papehal GOOD LUCK IN FINAL EXAM ASASIAN UiTM 2010/2011 terutama budak2 asasi UiTM Puncak Alam.. asasi sains!! gud luck.. asasi enggine pon.. sama2 kita berusaha! chaiyokkk2!!

hepy women's day

selamat hari wanita n happy women's day bagi semua wanita-wanita di dunia ini terutama wanita di Malaysia. 

sama2lah membanteras keganasan tehadap wanita! :D


3 HARI LAGI

3 hari lagi nak final exam. dupdapdupdap!...

# mathematics 098 - 10/3/2011
# chemistry 095 - 11/3/2011
# biology 096 - 14/3/2011
# physics 097 - 17/3/2011
# munsyi - 19/3/2011
BALIK!!!


EXAM FEVER!!!

pergh.. lame x mengupdate ini belog.. banyak bz maaa..
 skang ni fiqah tengah test2.. esok dah last paper,bio 096..
banyak lagi x study.. nak study bab immune, nervous & hormone, reproduction,genetic.. OMG! banyak kot..
rilex2!! banyak2 bertenang Fiqah. u can do it bebeh ^^
abes last paper bio untuk test 2 jek dah masuk study week.. means study untuk final. and then minggu ni gak last ade kelas.. dah la sylbus belom abes lagi. wuuwuwuw.. stress kot!
kames depan dah final. wish me luck guys.. last paper 17/3.. x sabar nak abes asasi!! rumah sudah memanggil namaku...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...