EH! Ketawa pon berjangkit ke?

Tadi dok sibuk belek-belek paper, ada satu entry, tajuk hot bagai. `Apa jadi kalau doktor lelaki bersalin’  errrr.  Nak tahu jawapan, tunggu lain kali. Keh3!
**selingan **
sumber

Entry tu x ada kaitan pon dengan tajuk. Dok story morry pasal ketawa. Haa, korang tau x yang ketawa ni boleh berjangkit? Bukan demam, batuk selesama je tau. Ada kajian bagitau kat fefiqah, jangkitan ketawa ni lebih berjangkit dari batuk dan bersin. choii. X pernah dengar pon sebelom ni. Huhu. Contohnya macam ni la, kalau dok 10 orang.  Yang  sembilan dah ketawa, x kan sorang lagi dok diam. Kan? Melainkan dia selowwww siket x bape paham kelakor tu . haha.

Ketawa gak dapat merapatkan hubungan kemesraan antara kita.  Jomla kita ketawa.  Untuk kita-kita ajee  :] .  selain tu , ketawa ni menggerakkan perubahan kesihatan dalam badan. Kirenya, memang baik untuk kesihatan uolss. Kelucuan ni dapat menguatkan sistem kekebalan, bukan kebebalan okai!. Ia juga menguatkan tenaga , menghilangkan kesakitan dan stress. Bab tenaga tu x tau la yang zahir ke batin. hihi .

Ni adat bergurau-senda. bukan makan je ada adat ni.
  • -          X guna perkara yang bohong
  • -          Gurau-gurau x ada unsur penghinaan
  • -          Jangan takutkan orang dengan melawak
  • -          Bergurau di tempat yang sesuai. Mean, dalam meeting x payah buat bergurau la. Huhu
  • -          Jangan melawak sampai berlebihan.

Nabi SAW bersabda : “janganlah kamu banyak ketawa. Sesungguhnya banyak ketawa boleh mematikan hati”.

Wahwah. Dah macam ustajah dalam rancangannnn manisnya manisan ini. *jelez leteww. Kau ado nyah?*

27 Rejab : Israk & Mikraj

view of MASJID HADHARI, JERTEH TERENGGANU.  my hometown.
pic : ehsan google. ( ditambah ditolak tulisan oleh fefiqah. hihi )


FIRMAN Allah yang bermaksud: “Maha suci Allah yang menjalankan hambaNya (Muhammad) pada malam hari dari Masjidil Haram (Makkah) ke Masjidil Aqsa (Palestin), yang Kami berkati sekelilingnya untuk memperlihatkan kepadanya tanda (kekuasaan dan kebesaran) Kami. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.” (Surah al-Israk, ayat 1).

Israk adalah perjalanan Rasulullah SAW dari Masjidil Haram di Makkah ke Masjidil Aqsa di Jerusalem.
Mikraj pula perjalanan Rasulullah SAW menuju ke langit ketujuh, Sidratul Muntaha, ‘Arasy dan Singgahsana (Kursi) Allah dan menerima wahyu dari Allah Yang Maha Besar.

Tanggal 27 Rejab setiap tahun, umat Islam di seluruh pelosok dunia akan menyambut peristiwa Israk dan Mikraj. Jadi, sama-samalah kita menghayati peristiwa Israk dan Mikraj. Rejab dah nak melabuhkan tirai, Sya'ban akan menyusul. Ramadhan dah dekat. **puasa dah ganti ke belom?? **

#3 Wordless Wednesday


-..-

CAPS LOCK CUTE WHAT (!)



SALAM YALL!

entry kali ni fefiqah (nama gediks. sila muntah ijau.!) nak cite pasal CAPS LOCK. korang-korang x rasa ke yang CAPS LOCK ni comel sesangat. kadang-kadang CAPS LOCK akan menampakkan kita ni rude or what? ( wah. dah speaking u ).

sejak dua menjak nih, FEFIQAH menggatal menaip pakai CAPS LOCK. bukan apa, saja nak menggediks. * gediks itu sihat. tq :|*
kalau pakai CAPS LOCK, mesti orang akan fikir,

- kau tengah marah ke?
- x jumpa butang caps lock kat mana ke?
- baru belajar guna computer ke?
 dan semua yang 'KE' la.  
ok. yang ni lawak.! haha


 bagi yang x biasa guna CAPS LOCK, mungkin akan fikir lain. ya dak? atas pemikiran masing-masing.
tapi guna CAPS LOCK akan menunjukkan keseriusanss *  dah berbelit la tu nak  sebut * seseorang tu menulis. kadang-kadang memang nampak kita tengah marah.  kadang-kadang jugak nak menunjukkan or highlight or menegaskan sesuatu. kalau kat sini bolehlah nak di 'BOLD'kan. kalau dekat FB mana ada bold, melainkan di chat,  last2 CAPS LOCK gak kau cari kan? kadang-kadang nampak macam ayah mesej, tulisan abes besau-besau. haha

[ bagi yang x tahu macam mana nak bold text dekat chat FB, buat begini * mesej anda* . letak bintang2 tu. ]


sesetengah tu, golongan-golongan yang hobinya menggunakan caps lock ni sebab nak memudahkan mem/dibaca or elak typo*maaf la, blog ni banyak typo. oink3! * 

SO, FIKIR2KAN LA. KORANG BUAT BLOG BUAT ENTRY NAK SURUH SAPA BACA? X KAN DIRI SENDIRI JE KOT -..- BUATKAN PEMBACA ANDA SELESA MEMBACA. LEBIH MESRA ALAM KALAU BUAT TULISAN kecik macam ni. keh3!
KALAU FEFIQAH PAKAI CAPS LOCK BUKAN TUNJUK FEFIQAH MARAH. KALAU MARAH X MAIN LA CAPS LOCK NI, TERUS BAGI PENANGAN JADI HANDICAP. HAHA. KASARNYEE UUUU. 
SAJA NAK BUAT TULISAN BESAU-BESAU GEDABAK NI . X KAN DAH SENTAP KOT! >.<
TERIMA KASIH SUDI BACA.

HUJAN! I lap u .



hujan-mospeada.. BEST SANGAT!.
eh, bukan nak cakap pasal HUJAN ni. -..-

ishk. 2 3 hari ni asyik ujan je petang2. orang panggil hujan ape dah? dah lama tinggal geografi. huhu. 
main dengan ujan panas ujan panas ni, membuatkan diriku nak demam + sakit tekak + selesema + semua ada la. hadoi. sabor je la.

entry pendek.

p/s : still pakai spek itam. masyeh :))
[link]

JOM jadi captain di Facebook

ay ay captain!
captain spongebob

 nak jadi captain macam dalam cite spongebob nie?
xtau nama ape.
ataupun macam CAPTAIN JACK SPARROW yang hensem ni. *hensem ke? HIHI*
alalalaaa.. tomei nyee. *wink2*
ni pulak captain AKMAL AFIQAH.keh3!  >.<

ok dah. jangan layan kat atas tu. 

follow step dalam pic kat bawah ni sudah. senang je. guna jari pon boleh!

1. scroll FB anda dekat paling bawah. lepas tu jumpa benda ni.


2. klik di english (us) *bagi anda yang menggunakan bahasa ni* , kuar la benda ni.


3. klik lagi dekat ENGLISH. akan kuar anak-anak tiri dia tu. then, klik la dekat English (pirate)


4. SELAMAT  MENJADI CAPTAIN. arrrrr!!


bahasa English pirate ni agak pelik sket. memang x paham sepatah pon kecuali arrrrr! (like).

selamat mencuba. terima kasih sudi baca. dah juling ke belom? hihi :D






p/s : nak jumpa lady gaga? klik sini

Tips kekalkan haruman anda!

meh baca meh!
  • 1.       Cara memilih perfume mestilah kena mencuba dekat kulit sendiri,  bukan pada orang lain. Baunya mungkin berbeza bagi setiap individu. So, kalau nak belikan dekat boyfriend or girlfriend, better try dekat dorang. Lantak la x ada seprise pon.
  • 2.       Jangan menggunakan minyak wangi lebih dari satu pada masa yang sama. Means, campurkan perfume kononya nak lebih wangi. Jangan dan jangan ye. Ini kerana ia akan merosakkan cirri-ciri bau perfume tersebut. Bukan bertambah wangi, tapi bertambah-tambah kebusukannya. Dah jadi minyak busuk pulak.
  • 3.       Cara untuk membuatkan minyak wangi tahan lebih lama, semburkan minyak wangi di belakang pergelangan tangan, lipatan siku dan leher. Ataupun di belakang lipatan lutut. Pernah try x? cubala ye. Hehe

perang blogger bermula

NAMA KUMPULAN : KAMI GILA SEGMEN

KETUA KUMPULAN : BeloG MTT


http://gadiskutersayang.blogspot.com/
http://lytulip.blogspot.com/
http://www.my-shopping2u.com/
http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/
http://informations-the.blogspot.com/
http://izyannadira.blogspot.com/
http://farahahalife.blogspot.com/
http://haffizmohdnoor.blogspot.com/
http://pami3.blogspot.com/
http://sophieisa.blogspot.com/
http://kisahkami83.blogspot.com/
http://ibundadelight.blogspot.com/
http://kisahhatiaku.blogspot.com/
http://mrbaiz.blogspot.com/
http://informations-the.blogspot.com/
http://nakstoryboleh.blogspot.com/
http://heartylolipop.blogspot.com/
http://ladypinkucuk92.blogspot.com/
http://sweetctie.blogspot.com/
http://shafildabaharuddin.blogspot.com/
http://theplainyard.blogspot.com/
www.alyaesprezzo.com
http://theplainyard.blogspot.com/
http://www.wydaz.com/
http://yien9897.blogspot.com/
http://mariatunnabila.blogspot.com/
http://nurulhafizahramli.blogspot.com/
http://arayun.blogspot.com/
http://mariatunnabila.blogspot.com/
http://syurgacintalya.blogspot.com/
http://izyannadira.blogspot.com/
http://syafikway.com/
http://sparklemaneh.blogspot.com/
http://elyanaguitar.blogspot.com/

http://lassierose.blogspot.com/
 http://zaarahayat.blogspot.com/


Sebab nama kumpulan :

KGS name komercial...huhu.. selaen dari sebab di atas adalah... Segment gak telah merapat kan hubungan kita..x kira la ko pemes ke x...dengan masok segment sume same...kita jd pemes... sama pemes ngn org pemes... yeah!!! Kami giler Segmen.. Hahaha.. Sbb rata2 sume yg masok ni sume memang gielr segment kan?? So, kitangn segment mmg x dpt nak di pisah kan la...da macam isi ngn kuku da...

PERANG BLOGGER

Santai Bersama BEN ASHAARI


#1 SPONTANEOUS THURSDAY

Esok hari jumaat!

nak join? Syafiq Rosli

Nak sihat? Nak cantik? Jom try VCO..

Salam 1Blogger. selamat malam. selamat membaca!
kali ni Fiqah join satu contest anjuran Ifna Catalyst's.




disebabkan pernah berurusan dengan Ifna Catalysy's ni, akak Ifna *bukan nama sebenar. hehe * ajak fiqah join contest nie. ^..^


VCO? mungkin dah ramai yang kenal dengan VCO kan? VCO atau nama dalam surat beranak Virgin Coconut Oil. Dalam bahasa kita, minyak kelapa dara. sound great right? hehe. nama je DARA, tapi TERUNA, KANAK-KANAK pon boleh pakai try. lain kata, semua pon boleh! VCO juga bukan untuk si DARA sahaja, yang dah berkahwin pon boleh cuba untuk mengekalkan keanakan daranya itu. keh3! betol x bahasa tu? ampun ya -.-


pic kurang clear. hehe

putih + merah = pink! *peteh2*

wahhhh, tahniah team terengganu!! orang besut orang terengganu jugak walaupon kecek klate!


tadi dok tengok bola, share satu tv, tapi femly ada yang sokong kelantan , ada sokong terengganu. biasala, mak orang terengganu, ayah orang kelantan. disebabkan my dear khairul fahmi orang kelantan, aku lebihkan sokong kelantan. HAHA. 

even terengganu win this game, i'm so proud with them. but deep in my heart , so frust la!. haha. aku team PINK! sokong dua-dua. putih + merah = pink. keh3! dah nama ladypinkucuk. 

kepada red warrior, mungkin ini bukan rezeki anda. kelantan score 2, tapi 1 yang menang. gol sendiri disebabkan Daudsu.  HUHU. sumpah dia rasa bersalah kan. tengok muka frust habes dah. sabor je la..

peteh besut gomo! :P


perang bola

assalamualaikum w.b.t

salam kehangatan bola sepak perlawanan akhir piala FA. hehe. Kelantan bertemu Terengganu malam ni di Stadium Nasional Bukit Jalil, siapakah akan menang?  jomlah menonton TV secara berjemaah. hehe. nak pergi stadium memang x la jawabnya.

persoalan sekarang, pasukan manakah yang akan aku sokong malam ni? alkisah diriku ber'ic'kan 01 bermaksud di lahirkan di Johor. tinggal di Besut, Terengganu. dan bercakap loghat kelantan. hebat x? hebat x? HAHA. *omg*


Jom sertai Bloglist Luqaz!




ehem2. akmal afiqah join bloglist si LUQAZ dak paling hot abad ni. HAHA. for sure i am a blogger girl ^^.

nak join senang je.. sila la jenguk ke sini [link]

jom lah beramai-ramai memeriahkan lagi bloglist luqaz.. x rugi tau!

al-kisah cikgu HOT

Assalamualaikum w.b.t. salam 1Malaysia.  mungkin ramai yang kenal dengan cikgu hot itu kan. X perlu aku nak mention nama kat sini. Siapa x kenal kan. Bintang you-tube yg pemes dengan miming nya. Sejujurnya , first impression aku dekat cikgu ni, errr.betol ke tidak? X malu ke dia buat aksi yang agak-agak memalukan diri sendiri tu. Tapi agak lucu. Boleh buat aku tergelak. HAHA. LOL!  2nd impression, HEBAT la cikgu ni. Memang aku agak respect la dengan dia.  Berkeyakinan. X malu nak berhadapan dengan orang ramai. X control. Boleh jadi contoh kat orang lain supaya jadi lebih berani. Yes, aku ambil itu sebagai contoh. Chewah! :P . pernah minat kejap. Tapi x sampai kipas susah mati.

musim kenduri melanda

cuti-cuti sekolah ni banyak la jemputan majlis kenduri kan. xpe, makan free. haha. i loike :p

papepon, nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU keada abang zazul hilmi a.k.a zackhilmi a.k.a ranjau yang berduri yang selamat menjadi suami orang pada 28.5.2011.



gambar tu time kenduri kat rumah isteri  abg ranjau yg berduri . petang lepas habes kenduri , kiteorang ke Istana Lama Kg. Raja. outdoor di sana. dan hasilnya...

blog terbaik 2011 :)

assalamualaikum. salam sejahtera. 

dah berhabuk sudah blog ni. nasib x berkulat kan. hehe. 
kemalasan menguasai diri untuk mengudate blog terchenta ni. maaf la blog. :p

x nak tulis panjang-panjang. tengah godek-godek shoutbox kat tepi tuh , ada la salah sorang blogger ni tinggalkan link. aku BW balik. terkezut plus teruja plus hepy lepas blogger ni senaraikan aku blog terbaik 2011.
nak gelak pon ada. layak kah aku? -..-

papepun, terima kasih atas penghargaan itu. very appreciate it! ^.^
len kali bagi lagi tau. *bodek skettt* HIHI.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...