hepy bufday to me :)

tanggal 29.8.1992 , lahir la aku kat dunia ni di hospital besar kota tinggi , johor :)
29.8.2011, genap  usia aku 19 tahun. cwit 19 la katekan. haha. 

selamat ulang tahun AKMAL AFIQAH :D


wish untuk diri sendiri :p
-semoga menjadi lebih dewasa
-semoga berjaya
-rajin-rajin belajar
-ingat femly selalu
-cepat2 cari jodoh.
hikhik

dan selamat hari raya. selamat hari merdeka ^^

pre-departure yg ohsemmmm


salam :)
minggu lepas 24/8-25/8, aku ade taklimat pra-penerbangan kat KWSP kajang..
pergi sana dengar taklimat jek. dengar tu memang kusyuk la. angguk2 terangguk jek. haha. biasala, puasa kan. :p

malas nak taip banyak-banyak. jari penat. :D
asrama KWSP kajang dah macam hotel. 
3 orang satu bilik. nasib check in awal. kalau x, kena tido kat bawah. haha

ignore makcik dalam tv tu
hikhik. kau ade? :P
view dari bilik
dalam dewan.
dapat beg FREE lagi. hehe
dapat buku panduan ni :)
buku doa
buku catatan.
ni elaun untuk satu sem. dapat dalam bentuk cek travell. dalm USD. hilang yg ni habes la. huhu
dapat sijil. hehe
kami bakal pendidik anak bangsa. chewah :D
dapat lounge suit. blezzer TERKETAT sket. so, kena bagi kat tukang jahit balik. haha
yg dok pakai tu yg sendiri punye.

dah boring berjalan, rasa nak terbang je pasni. terbang ke mana? ada la. haha :D

WTF?

salam :)

WTF betol. bla bla bla.. justin bieber jual bubur x laku [link] . bla bla bla wtf .. haha
*x ada kaitan dengan story :p *

ops! chill lah.
WTF stands for...

-wednesday thursday friday
-waduuh terbang fulusku
-welcome to facebook
- what the fish
-what the fcuk. diulangi fcuk. hehe
-what the fun
-what the fan
-what the faker
-what the fool
*updated
-where's the food
-what the frog
-what the foot
-what the fuhhh
-what the freak
-what the fin
-what the fat
 and lastly
who's that fefiqah :)

hihi. 
all the answers i got from my friends at twitter *jom follow* :)
so, what's in ur mind WTF stand for? :D
 #okbai

justin biebir jual bubur (!)

salam :)
alaaa, comel la tu? >.<
al-kisah jushit bibir  justin bieber artis pujaan ramai tu. (x termasuk aku ) jual bubur . HAHA. dah x ada yang jemput buat show ke? tapi terbaik la justin ni, siap ada produk sendiri, justin bubur. tak tau la cammane rasa bubur tu. best ke x. *gelak guling2*
p/s : selena yang tolong masakkan ke adik justin :p

RM2.50 je. :D

google yang awesome!

1. Google Gravity
Buka page google.com
Taip Google Gravity
Tekan butang I’m Feeling Lucky

2. Google Pacman Game
Google Pacman Game(Single Player) (klik)
Google Pacman Game(MulitPlayer) (klik)
control guna arrow. bagi pemain kedua boleh guna w,d,x,a
best tau.. x payah nak angry bird la sangat. pacman pon sodapp.

3. Tukar bacground Google.com
Buka page Google.com
Tekan link Change Background Image kat sudut bawah kiri page
yang ni mesti dah ramai yang tau kan?

4. Epic Google
Buka page Google.com
Taip Epic Google
Tekan butang I’m Feeling Lucky
yang ni lak font anda akan semakin dan semakin membesar. dia minum enfagrow kot. hihi

5. Google Hacker
Taip Google Hacker
Tekan butang I’m Feeling Lucky

6. Annoying Google
Buka page Google.com
Taip Annoying Google
Tekan butang I’m Feeling Lucky
yang ni memang betol-betol annoying. haha.

7. cara mudah search gambar.
buka page google.com
klik image
klik gambar kamera yang ada dalam kotak search tu. then, boleh upload sendiri gambar yang macam mana kita nak.

8. incognito windows.

Pages you view in this window won't appear in your browser history or search history, and they won't leave other traces, like cookies, on your computer after you close the incognito window. Any files you download or bookmarks you create will be preserved, however.



SELAMAT MENCUBA!!!

sumber

licik nya mereka..

salam. :)

tadi dok godek2 fb, ada sorang member post pasal satu benda ni. 
bagi pengguna blogspot, cuba anda bukak link anda dan tukar blogspot menjadi blogpot. buang huuf s di blogspot.

contoh : http://sayasaya.blogpot.com

hmm. fikir2kan lah...

so, kena ada domain sendiri ke ni? haha. berangan jek >.<

#wordless wednesday

lama x join #ww ni -.-


:P

duck face comel ke (?)

salam uols! \^.^/

harini mood ceria macam tengah makan buah epal nak buat entry. puasa yaa. hehe.
nak cite pasal duck face ni. mesti ramai tau kan duck face tu apa. kalau translate kan, muka itik?pfft~
so, itik ni lawa x? comel kan itik. hihi.

bagi yang belom tau, duck face ni yang biasanya girl-girl snap pic then buat mulut muncong2. tu la duck face. hihi
pernah terbaca sebelom ni kat FB, ciri-ciri perempuan lelaki menyampah .
  'Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok.'.  
haha. agak la kan. jarang-jarang buat x apa la, tapi kalau nak buat tu jangan terover sangat. muncong siket2 sudaaa. :D

tapi..
aku pon suka jugak buat duck face ni. haha. rasa macam gediks je. kadang-kadang gediks itu perlu. ye dop? >.< gediks cara sopan tambah ayu. ^_^

hahhh. amek nih. x suka tutop mata =.='

no komen.

patriotik. :)

Salam. :)
syukur kita masih lagi boleh menikmati berpuasa hari yang ke-9 . Alhamdullilah.

mesti dah ada yang buar buat countdown nak raya kan? kan. haaa.tipula kalau x ada. seperti yang ramai maklum, tahun ni kita akan sambut raya dengan hari merdeka pada hari yang sama kan. hehe. nampak sangat dok belek kalendar tiap2 hari ni :p

tahun ni dah genap 54 tahun negara kita Malaysia merdeka. sudah lama kan. syukur skali lagi sebab dah lahir dalam keadaan yang aman. Tapi masih ramai rakyat Malaysia yang x ada kesedaran dan semangat patriotik ni. dan ramai jugak bangsa yang nak menjatuhkan bangsa sendiri. ishk3. x patut betol. x nak la cakap pasal isu apa. masing-masing dah boleh fikir sendiri. huhu =.='

semangat patriotik tengah membara sebab baru balik dari BTN ( biro tata negara ). keh3. kalau x, maybe kesedaran tu lambat siket la nak ada. :p kantoi sudaa. nak cakap baru sangat balik dari BTN tu x ada  la. minggu-minggu lepas. tapi x berkesempatan nak story mory pasal tu. saja buat2 BZ. haha

meh nak cite meh..


boleh baca kan? BTN dekat Kem Bina Negara Meru. dekat jek dengan UiTM Puncak Alam yang pernah bertakhta di hati dulu. hihi

5 hari kat sana x balik dengan sia-sia. memang banyak sangat info baru yang dapat. rasa macam x cukup jek. kat sana banyak belajar pasal sejarah negara kita. macam mana negara kita merdeka. lebih kurang macam belajar sejarah. tapi rasa kat btn ni ilmu sejarah tu terus melekat. sampai siap boleh ingat pasal perkara2 dalam perlembagaan lagi. perghhh~ :p

tu la kan. dulu belajar sejarah sebab semata-mata nak exam. kalau x, memang x pegang la buku sejarah. dan lagi satu, buku sejarah amat sesuai di baca sebelom tido bagi membantu dapat tido lebih nyenyak. x boleh blah kan dulu-dulu. haha. dulu la. sekarang dah oke. sejarah best apa . ^__^

dapat file ni. ^o^ muka excited dapat file. hoho

ni jadual time kat sana. nasib bukan bulan pose masa ni.

 Wan Akmal Afiqah. itu nama saya. hehe :)

nak boleh pergi sana, banyak dugaan dan cabaran jugak la. haha. ayat x skema lagi memang x boleh. ambil flight dari KB- KLIA 24/7. then, sepupu pergi ambil kat KLIA. esoknya, sesat lak nak cari kem meru ni.dah sampai jirat cina. bayangkan la, drive punye drive sampai jalan mati. kanan kiri bukit penuh dengan jirat. walawehh. amoi ada kat sana jeling-jeling jek. mesti heran orang melayu ada kat jirat cina. kih3. tapi agak fun la. lam kereta dok gelak ramai-ramai. LOL

sambung lain kali lak. selamat berpuasa. selamat berbuka :)










Salam Ramadhan

assalamualaikum.
Salam Ramadhan.
sumber : google

Alhamdullilah.. harini dah masuk hari ke-6 umat Islam berpuasa. Dah ade yang kantoi x puasa ke? x nak x nak ponteng puasa ni. puasa tu wajib, rukun Islam ke-3! 
Semoga dalam bulan Ramadhan yang mulia ni kita mendapat keberkatan dan keampunan dari Allah swt. amin..

Orang yang sembahyang bulan Ramadan tiap sekali sujud, dikurniakan kepadanya 1700 kebajikan, dan dibinakan rumah didalam syurga daripada permata bagi orang yang berpuasa dan beribadat, 75000 malaikat meminta ampun baginya dari pagi hingga tenggelam matahari, dan dibina sebuah mahligai baginya . (Al-Hadith)
di bulan Ramdhan ni seelok nya dihiasi dengan amalan2 sunat.
antaranya:

-solat tarawih
-banyakkan bersedekah
-banyakkan berdoa, mengaji, berzikir
-segera berbuka dan melambatkan sahur. *sahur membezakan puasa orang Islam dengan ahli Kitab*

selamat beramal. ^_^

apepon, mintak maaf sebab dah lama sangat x update blog nih. terlebih bz rasanya. HEHE :p

sekian :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...