apabila LAPPY di depan mata, HP entah ke mana.

Assalamualaikum, salam sejahtera di petang jumaat ni. kepada readers yang comel2 tu. (dah blushing la tu.hihi) , dah makan belum?

aku rasa bukan aku sorang je ada masalah ni. ramai juga la kot. betol. kalau dah aku dok depan lappy ni, hp memang dah x layan. haha. kecian hp aku. dah nasib bermadu kasih dengan lappy ni. sabor je la. 

kalau ada orang call or sms aku time aku tengah online, tunggu aku abes online baru aku tengk hp. itu pun kalau tengok la. ok la tu kan aku tengok. kadang-kadang aku dengar orang call, tapi buat-buat x dengar. kejam kau. haha.

ramai yang tanya pasal pengalaman temuduga kplspm 2011. ni ha aku dah jawab.

ni pengalaman temuduga aku yang kedua. kalau dulu, temuduga untuk biasiswa JPA.
yang mesej satu hal. dekat FB pon ramai tanya pasal ni. aku bukan x nak share, tapi kalau dah ramai yang tanya, malas nak explain satu-satu. so, aku story kat sini sudah. baca la yek. *promote blog sambil2. hihi*

ramai jugak yang singgah blog aku ni sebab nak tahu pasal temuduga KPLSPM 2011 ni.

                                                    

firstly, kena susun elok-elok sijil-sijil (salinan dan yang asal) yang nak di bawa time temuduga tu. pastikan salinan sijil-sijil juga dah siap dengan pengesahan termasuk ic, surat beranak. cara susun sijil pon penting. ikut susunan yang tlah diberitahu. dalam clear folder tu, depan sekali letak ic anda, sebelah letak surat beranak diikuti sijil berhenti sekolah, sijil-sijil akademik SPM (SPM sahaja) , sijil-sijil kokurikulum dan yang berkaitan. susun sijil mengikut tahun yang terbaru. contoh 2010,2009,2008.... sijil sekolah rendah jangan letak tau.

giveaway ujang9897


jom join GA Ujang9897..
sapa nak join klik sini. 

nak letak pic ni. hehe.


tag 2 orang : 


kerana KAK LIMAH , saya terasa.

soleyy soleyyy ...
x habis-habis lagi 'gila' semua orang pasal hantu kak limah nie.. penangan Hantu Kak Limah belom habis lagi kan? Ke aku yang ketinggalan? Lantak la. HIHI.
bukannya aku baru layan movie nie, tapi x kesampaian nak review pasal movie nie.


kenapa aku terasa? kenapa? kenapa? Kak Limah kacau aku ke? ataupun Kak Limah gaduh dengan aku? ishk! mustahil kot. Kak Limah x kenal aku.. mintak jauh la dia nyanyikan lagu enjit-enjit semut tu kat aku. >.< 
enjit-enjit semut, sapa sakit naik atas.. so,sapa x sakit turun bawah. ok, itu skrip tambahan.

pada suatu hari, burung pon berkicauan hari tu. ada yang bekerja, ada yang bergumbira.. ni kaki DVD nie... eh eh. 
mesti rata-rata ingat skrip dalam movie ni kan. ada satu part tu aku terasa..
"Haa.. Inilah ropenye masyarakat kat kampung kite ni. Haram tak peduli kan kepada masyarakat orang tua di kampung kita. Tapi, cube nampak je mak janda melintas balik. Haa, berebut la bertanya khabar."

tutorial :: read more cara simple

assalamualaikum. salam sejahtera. salam 1 Malaysia :)


tutorial kali ni nak ajar cara buat read more yang paling simple. x payah nak main-main dengan kod. biasanya auto read more lagi senang kan, tapi aku x suka auto read more. yang ni lagi superb senang. BETOL!

1. dashboard > design > blog post > edit

keluar la macam ni..

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH

Santai Bersama BEN ASHAARI

segmen dari abang ben di hari sabtu yang comel ni.
jom pakat-pakat join. syarat, follower metilah 1000 ke bawah. memandangkan follower aku yang ciput nie, so aku pon join la! ^^
nak join klik SINI

gara-gara justin bieber

hari ni aku tengok dekat dashboard , ramai yang post pasal Justin Bieber (JB) ni. aku pon nak buat entry pasal JB jugak la. *apa neh tiru-tiru orang*
untuk makluman, aku bukan peminat JB, aku jugak bukan anti JB. x ada maknanya nak anti-anti orang. x ada faedah pon. HUHU.

semua mesti tahu kan, semalam 21 April 2011 , JB dengan aweks nya Selena datang buat konsert kat KL. aku bukan nak story pasal review konsert JB tu, aku nak story mory pasal kawan aku. memang kipas susah mati JB la. kenapa aku cakap macam tu?

segmen saya suka blog saya dan dot dot dot

Chegu Zubir

jom join segmen abg zubir nie. :)


syarat-syarat :

1) buat entry tajuk : Segmen Saya Suka Blog Saya dan Dot Dot Dot 
 dan linkkan ke entry [link]
-done-


afraid to face the future

Dah naik cuak bila orang asyik tanya aku ' ko nak sambung kos apa lepas nie?' . aku sendiri pon dah naik blur fikir pasal ni. aku ni jenis yang depends on situation. cececeh... sebelom aku pergi inteview KPLSPM 2011 tu, ramai jugak la yang x setuju aku pergi sana. ala, inteview je pon. aku belom decide lagi aku nak pergi mana. ramai jugak yang bagitaw, rugi lah dah habes belajar asasi setahun , lepas tu tiba-tiba apply benda ni balik.
lorh, ikut aku la nak apply ke x. dah rezeki dapat pergi temuduga, aku pergi je la. just do the best masa inteview tuh.


temuduga KPLSPM 2011

ALHAMDULLILAH.. hari ni aku ada temuduga bagi KPLSPM 2011 untuk kursus matematik (menengah). ramai yang ingat IPG ni just untuk sekolah rendah. tak tak tak. untuk sekolah menengah ni di bawah Program Pelajar Cemerlang (PPC) di mana subjek math, chemistry, physics, biology jek. kelainan dari program yang sedia ada tu, program ni kalau jadi cikgu , maknanya mengajar di sekolah menengah la. and then dapat melanjutkan pelajaran kat oversea. kat New Zealand x silap.


masalah.. masalah.. (baca dalam versi Pak Jabit)

selamat hari jumaat ollss.. syukur, still b'kesempatan menikmati hari jumaat ni. 

tadi ada sorang mamat ni, pangkat abang la. mesej aku. dye tanye,pekabar? ko ade kat mane? aku cakap la, kat rumah. kenape? dye cakap, dye mimpikan aku semalam.. *blushing sebab ada orang mimpikan. HAHA* aku tanya la, mimpi apa? mimpi aku jadi kaya ke?NGEH3! dye bagitaw, perasan la budak nieh. *amek kau* dye mimpi aku ada masalah. OMG! macam taw2 jek. yes! i admit it. big problem in the big world with the big person. =.=!


percubaan pertama kuey teow kungfu

sebelom tu tgk nie.. SINI

harini percubaan pertama aku memasak kuey teow kungfu. Kalau dulu malam2 kat cafe mesti order menu nie kat ELMA CAFE. *rndu ELMA* 
resepi lak aku amek dekat internet. google lagi senang dari nak belek2 buku resepi nie. agak berbangga dengan diri sendiri la sebab aku jarang masak kat umah nie. HEHE! paling x pon, goreng nugget or makan apa yang ada kat umah nie. 
nak masak tu senang je, x susah pon. bahan-bahan lak simple jek. so, sape2 boleh try kat umah ^^.


Ana Raffali tiru saya.

tajuk pon dah bikin saspen kan. sapa x kenal dengan minah gitar Ana Raffali nie.( sory kalau salah eja).
dulu x minat dengan Ana Raffali nie, x kenal pon. HAHA.
lepas lagu kalau berpacaran tu tengah HOT, baru la ada feel nak usha2 beliau.. keh2.
lagi satu, suka dengan penampilan Ana Raffali nie, sopan jek. x de la pakai-pakai baju2 yang agak merekah kat badan tu. huiiiii~

betol la Ana Raffali tiru aku.. x caye eaa?
SUMPAH! x tipu pon. Tolong ingatkan aku, x baik tipu2 nie. dosa taw. 



Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan.


JOM la sama-sama masuk UBM ni. pendaftaran still lagi bukak.x payah susah-susah nak bayar yuran. semuanya FREE!





cuti-cuti BESUT

*iklan* horey.horey. streamyx dah oke! mekaceh kat orang2 TM yang membuat kerja dieorang. kalau x, makan gaji buta la. hihi.


bak kata cik Milah , 'jauh perjalanan luas pemandangan'. alah,x payah jauh2, x payah nak pergi TS,Mid,Pavi. yang dekat pon belom habis jalan lagik. ahad lepas, jalan2 dengan family. naik kereta ye. hehe. pergi Demong Beach Resort. dekat je dengan rumah, dalam 10-15 minit. Apa yang best kat cini, tempat ni comel la. tepi pantai, pantai pon comel. kawan aku tanya, pantai comel ke orang yang comel?? aku cakap, pantai comel la sebab ada orang comel kat pantai. HAHA. LOL! *jangan layan.harap maap :D


saya mangsa TEMBAKAN!

lekkk luuu.. ilekk.. x mati pon kena tembak ni, enjoy ada la. HIHI!
bukan apa,ni haah.. tengah cuti2 asasi ,al maklumla da abes belajar.. petang2 kuar jalan2 or 'derak'.
skang nie kan dok pemes DSLR, shoot sana,shoot sini. so, member kamcing aku tu baru ada benda alah tu. nak try2 la konon. lepas dah boring amek pic scenery jek, nak amek pic potrait lak. aku orite jek, xkesah. yang penting, pic ak ada. NGEH3!


OH pencuri K A B E L..

lama x update blog. dorang2 punya keja la ni. gatal tangan sangat curi kabel. wehh, lu senang2 la dapat duit, gua gak banyak susah maa.. choii ..  *tengah marah ni >.<

dah dekat satu kampung kot kena curi kabel nie. banyak sangat kes pasal ni. hah, mula2 area rumah kawan, lepas tu kawan yang lain lak. last2 kat rumah aku gak yang kena. siyes bengang. ngeng betol la. kita BAKORR je dorang2 nie. nak guna tepon rumah pon x boleh. strmyx dah sah-sah x boleh guna.. harapkan brukbeng jek. tu pon kadang2 boleh guna sebab itu barang ayah yang punya.. *cakap dah macam keling :P


korang2 yang buat kerja x elok nie,taubat2 la.. nak kena potong tangan ke??
saborrr je laaa~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...