plan ke Tianjin, tapi sampai di Beijing zoo (!)

ni hao! :)
sebelom neh kiteorang diberitahu oleh laoshi yang akan ada trip ke Tianjin. woahhhh! sapa x excited weh bab jalan2 ni. pergi dengan bas University pulak tuh. 
so, preparation nak ke sana tu ofkos lah kena ada bekal makanan kan. ye laaah. jaoh kot tempat tu. laoshi cakap ade la dalam 2 jam lebih lebih. pagi2 lagi dah ke dapur, goreng nasi, buat sandwich, goreng nugget. nugget tu dah macam wajib lak. haha. 

pukul 8 dah kena naik bas. oke, mesti TERlambat sket. eheee. siket je, xbanyak. :p
xsmpai suku jalan dah lentok dalam bas tu. dah setengah jam jalan, bas asyik brenti. ingatka bas sakit, TAPI ouchh. got bad news from laoshi. trip terpaksa cancel sebab cuaca buruk. kabus tebal sangat kot. ataupun sebab jalan jem. bahaha. tapi kenderaan memang x boleh nak gerak la. so, kena patah balik. hampir 2 jam kot dok tengah2 jalan tuh =.=

view dari dalam bas, nampak matahari tu.
dengan muka frust menonggeng u.u *muka frust* , kiteorang plan nak jalan-jalan lagi. ye la kan. hujung2 minggu dengan dah bersiap ni x kan nak balik bilik tido je kan. kannn? ngeh2.

ape lagi, meronggeng la keje nye. x habeskan duit x sah. sobsob. elaun oh elaun :|

Beijing Zoo menjadi mangsa kami minngu ni. owyeah! tiket masuk hanya RMB20. lama weh x tengok2 binatang ni. skali skale ziarah binatang-2 tu oke what?
:]


















walau di mana berada, kewajipan harus ditunaikan. :)
camni la kami budak2 oversea. mana ada surau.













pabila jumpa dengan muslim yg lain kat sini :]







kbai. ._.

nora elena di Beijing (?)

ohoii orang-orang kampung! semalam aku dapat bunga. bukan sekuntum mawar merah, tapi sejambak. kau adoo? keh3. ade ke yang nak kesah? :p

one question.
sape orang yang first bagi bunga kepada anda?

==>> ofkos lah pakcik jual bunga. HAHA
nak harapkan boypren bagi, boypren pon takdak lagi. hahuuu -.-'

 konon-konon cam nora elena la neh. perasan jap meh..
masa untuk!! deco bersama fefiqah. :D 
dilarang mengutuk hatta mengutuk didalam hati. deco main ikut  jari je neh. muehehe
pasu bunga digantikan dengan botol air. haha. kreatif lettew >.<

nak jugak kan yang ni. ekeke
kepada bakal-bakal boypren ku, x payah la kasi bunga ye sebab bunga neh mana la tahan. x leh simpan lama. jap je dah layu. kalau nak bagi, bagi la benda lain. coklet ke, bole la jugak nak makan kan. ^^

p/s: pakcik bunga tu bagi bunga sbb bunga-bunga ni kalo jual pon, eh memang dah x bole jual sebab dah x segar. tunggu masa nak bagi kat tong sampah jek. hihi

:::beijing makin sejuk. huhu.

dari ZiZhuYuan GongYuan ke Xidan-西单

Sempena weekend yang tiada kelas, bagi memenuhi kekosongan di hari minggu ni, senior from Bewai (BFSU-Beijing Foreign Studies Uni ) telah bawak adik-adik terchenta dari Beiyu (BLCU) ni ke ZiZhuYuan GongYuan. kebiasaan setiap jumaat kami girls from Beiyu ada usrah dan bacaan yassin. tapi minggu lepas tukar aktiviti siket. berusrah di taman.lagi best. sambil beriadah sambil beribadah. ye idok?

pukul9 pagi bertolak, sampainya kami kat sana dengan menaiki bas no 86. eh,68. eh, lupe. x pernah hafal no bas, rasa macam pernah tengok je area taman ni. owh, kiteorang pernah sesat sampai sini. HAHA. sila rujuk entry ni [link]. 
di saat kami budak suka jalan sesat. kehkeh
apa yang kami-kami buat di ZiZhuYuan GongYuan.? aktiviti yang dah memang wajib haruslah makan kan. hehe. tujuan kami ke sana nak berkumpul beramai-ramai adik-adik dengan akak-akak, berusrah, bertadarus,  bermuhasabah diri.
biarkan gambar yang bercerita :)


antara aktivitit masyarakat di sini.














copy from kak Syafiqah Rahmat



apabila Islam dipandang asing, beruntunglah orang-orang yang pelik itu.
Alhamdulillah, perancangan aktiviti ini berjalan dengan lanjar dengan izin-NYA

kami-kami budak yang suka jejalan, time ondeway nak balik, dengan unplan lagi, kiteorang bagi kata putus nak jejalan kat Xidan kerana hari masih terlalu awal nak balik time tu. muehehe. kami-kami balik ke hostel dengan subway, tukar pakaian, solat zohor, solat asar. lepas asar, kiteorang gerak ke subway dan menuju ke Xidan.

Xidan sangat lawa dan siapa-siapa yang shoppingholic tu sangatlaaaahhhh sesuai datang sini. tapi akan tetapi, kiteorang x bercadang nak bershoping pon kat sana, tapi nak berice skate. 

xserik-serik lagi kan dapat ice bite kat lutut time ice skate dolu-dolu. teheeee ^^






budak suka jejalan. hehe


yang penting glove dari sunway. haha

kecik je tempat dia. jauh lagi best sunway!



zaijian!
lots of love from Beijing :]


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...