tongue twisters

baca sampai belit lidah :D


sì shì sì
shí shì shí
shí sì shì shí sì
sì shí shì sì shì
bú yào bǎ shí sì shuō chéng sì shí
bú yào bǎ sì shí shuō chéng shí sì
 

-zaijian-

harini masuk kelas .

salam :)
eh, semalam x updated blog kan. ntah nape malas. hehe.
harini dah masuk kelas :] excited je kan. jadual pon sangat best. setiap hari kelas dari jam 830 pagi - 1240 tghari. petang FREE ^^

pembelajaran memang macam masuk tadika balik. belajar membaca balik. ekeke. bestt je. cara sebut 'ma' dalam 4 tone.

dan dan je dak2 neh. reserve tmpt aku paling depan. -.-


kelas harini belajar cara bunyi.
kelas kedua lak kelas membaca.

-xiexie = thank you
-bu ke qi = u're welcome

-dui bu qi = i am sory
-mei guanxi  = don't mention it

-zaijian  = bye-bye

balik kelas lak masak nak makan. helllooooooo, masak sendiri oke. sejuk perut mak kalau tau ni. haha.


harini homework baca je.

berhari raya di Beijing

Salam :)
masih sempat nak wish selamat hari raya :D
sebelom story mory pasal hari raya, harini dah beli basikal. yahuuu! kenderaan rasmi aku nanti kat Beijing. haha.

ni dia. harga basikal 320 yuan. ada loceng,bakul,kunci. ekekek

terjumpa aunty dari osaka university Jepun. sangat baik orangnya.

tengahari lak, kiteorang dijemput oleh senior dari Beijing Foreign Studies University (BFSU) untuk jamuan hari raya. ladies only. untuk kita-kita ajaa!
nak pergi sana x de la jaoh sangat, tapi terpaksa tukar bas 2 kali. thanks untuk kakak2 senior yang menjemput kiteorang dan tolong masakkan. besttt sangat.

tempat jamuan

berbaju raya. muahaha

lontong

area BFSU

ni budak-budak batch aku memperkenalkan diri
penat. balik. tido. kenyang perut suka hati. lalalala :D

day 4..

ni hao :)
weekend cmni baru ada masa nak berjalan-jalan cari barang. ekeke
dalam pkl 11 pagi, kiteorang berkumpul. akak senior bawakkan. naik bas no 307, pergi shopping!!
xde la jaoh mana pon dgn BLCU, dekat je. tambang bas 1yuan je. hehe
shopping mall yg ada kat sini
x pegi pon sini. pegi sblh dia.
harini shopping kat carrefour cari barang dapur. x leh blah, dah rasa macam suri rumah. beli iron, periuk nasi, kuali. konon nak masak-masak oke.





sangat excited jumpa bendera Malaysia :)

sardin pon ada. hehe
habes round, balik U lak. smayang2. rehat jap. time to makan makan makan. wajib :p
mula-mula nak makan kat area U je, tp tersasul pergi shoping mall. haha. sangat dekat mall tu dengan U. ni mall yg lain lak. bukan yg pergi pagi tadi. kalau jalan dalam 10minit je. hikhik. best best best :D

restoran halal yg ada kat mall ni.
 




Alhamdullilah. kenyang :)
balik bilik. tido :p
esok nak beli basikal lak. ekeke
-end-

day 3 :]

hari ketiga di Beijing. semuanya berjalan dengan normalnya. hehe.
pagi2 kiteorang diarahkan berkumpul untuk pendaftran subjek, melawat kelas.

buku teks. oke, dah x sabar nak belajar
kandungan buku. cam best je kan. haha
jadual dah dapat. jadual sangat best. setiap hari kelas dari 830 am - 1140 am je :D
my name ^^
diambil dari akmal
cafe
tu diaaaa. tp x penah masuk pon. haha.
mee goreng. perut x leh nak terima lagi mknn ni. x habes. huhu
bil makan td. hekhek
ni cafe untuk muslim. tu tempat bakar sate
area BLCU
hoho. dgn Lia. kiteorang satu kuliah masa kat UiTM
area BLCU
dan lagi

petang lak kiteorang ada jamuan dengan guru-guru kat sini.
berbaju kurung oke.
oleh sebab aku nih penolong kelas A, ketua kelas,penolong kena makan bersama guru-guru dalam bilik VIP kot. ekeke.. adoyai. segan la. dah la x faham dorang cakap pe. makan pon cam x nak makan. control ayusss. haha
yg pempuan tu lah cikgu kiteorang nanti. lahaiii, comelah.
pengarah pejabat. then, sis tu salah sorang student Malaysia yg study sini.
diala yg banyak urus kiteorg kat sini. xie xie :)
sempoi je ^^
Arif n Syafiq. ketua kelas A n B

pic aku x de masa jamuan tu. sedeh weh. :|
-end-









day 2 at Beijing

salam :)
lately, cam terlebih rajin lak update belog neh. hehe.
hari kedua kat sini, pagi2 dah kena kumpul kat lobi. ikut cikgu je nak bawak kiteorg pergi mana.
mula2 nak pergi bank yang ada kat luar uni, sampai sana ade masalah apa ntah. bukan paham apa dorang cakap. huhu =.='
buku pasal BLCU
ni buku cikgu bagi 
dalam dia. layan pic je la.

lepas tu jalan lagi, pergi pejabat nak daftar. hehe. dah siap daftar, isi borang, pilih kelas. ok, aku dpt kelas A. ada dua kelas je. A & B. 
dengan Nuha. classmate. kat bangunan ni la kelas aku.
habes daftar, jalan2. bebas je nak jalan ke mana. ewahhh, hari kedua dah rasa cam biasa kat sini. haha
petang lak, pergi makan. makan makan makan. :D
fruit salad. sebelom nasi sampai, dah habes dah  benda ni 
tu dia nasi cam pulut. berlaukkan telur goreng, ayam sweet sour. stat harini nak makan pon sdri2 dah.
baibai :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...