: 1 MDB :

Alhamdulillah.. syukur sangat2 sebab dapat scholar dari MDB. MDB tu apa? bukan Majlis Daerah Besut la.haha. . Tapi 1 Malaysia Development Berhad (1 MDB)
20/12/2010 > Ak kena pergi dengar taklimat kat Putrajaya. kat pejabat JPA. C1 x silap. ehehe. lupa da.
start majlis pukul 2. tapi PM ngan TPM sampai pkl 4.. em,memang berjanggut ar tunggu 2. 

oke. dah2! scholar MDB ni only 330 jek yang dapat. waah, bangga kot tersenarai antara 330 tu.. untuk calon SPM 2009, 300 jek yang dapat. 300 orang ni yang sedang belajar kat program persediaan untuk masuk degree / diploma..  30 yang lain 2 orang ni untung ar sket, sebab dapat naik pentas, salam2 ngan PM ( Datuk Seri Najib Razak ) , n dapat amek gambar ramai2 atas pentas 2. pergh! ramai kot wartwan time tu. aku yg dok kat bawah ni tengok jek la.. huhu! 

InsyaAllah bulan September 2011 ak dah smbung degree. abes foundation bulan 3 2011. so, 6 bulan gak ar ak menganggur. (lame tuuuu ^^!). excited + x sabar + semua ada..haha! x sabar nak sambung degree sebab dapat scholar.. hik3! 

klo amek kos yang kritikal, 1MDB akan bagi 15 ribu satu tahun. banyak tu! kos2 kritikal ni cam medic, dentist, farmasi, n so on la.. klo untuk yang kos2 bukan kritikal, 1MDB akan bagi RM7500 setahun. oke la tu kan. hehe. dorang akan masukkan setiap sem. eh, klo kos bukan kritikal untuk IPTS ( bagi sape2 yang nak masuk IPTS la ) 1MDB akan bagi 10 ribu setahun.. <da gatal tangan dah nie :P >

Scholar ni bukan bawah JPA, tapi ade link ngan JPA. JPA yang tolong carikan sape2 yang layak dapat scholar nie (agaknye la.hehe ). tapi majoriti, x pon semua la yang dapat scholar ni sapa2 yang pernah pergi interview dengan JPA, tapi x dapat. dalam istilah lain nya, failed la.hik3! salah sorang yang failed 2 aku la..haha. tapi dah rezeki dapat scholar yang ni lak. :)
pastu kira nya yang terpilih gak ar. dorang pilih sapa2 yang dapat 10A ke atas time SPM dulu.

time pergi majlis tu, pegawai JPA ada ar bagi taklimat sket2 pasal benda nie. yang paling best, kiteorang yang dapat ni x ada sebarang ikat janji dengan JPA pon, maksudnya klo la pointer exam x brape bagus ke, pihak dorang x akan tarik balik ar scholar ni. untung!puhhh. 
tapi de satu syarat jek, klo stiap kali abes exam, kena inform JPA brape pointer kita dapat. nak survey kot.huu.

dapat benda nie. *sulit* :P
pic x clear.huhu.
wat2 nampak sudah.

:: NST


: Teeeeeettttt :

online pagi2 sbb nak tenet laju sket.. tp lbh kurang jek.huhu.
sowy,skang mmg xsmpat nak bw.
trime kaseh kat follower2 yg dok follow.. hehe ^^

skang dok wat countdown nak mid sem break.!lagi 2 minggu.weee~
besut! nantikan kepulangan ku..
tiket bas sudah d beli.. 25/12 pagi pkl 8. bas sani.haha :D


P/S : tgh tunggu turn nk mndi.owyeah!

: internet cam siput :

waaahhhh! da lame x update blog nie.. jarang2 online skang ni..
bz dengan kelas. normal la tu.. tambah2 lak, internet skarang nie slow giler..
siyes! dah la slalu prob..
kalau nak laju sket, pukul 2 pagi la.. haih, aku nak tidow la time 2..
tapi x taw la klo kat blok aku jek yang slow. huhu :(
2 salah satu sebab malas nak online. ^^ (ayat bajet sket, bz study derr,, haha )
tapi yang best skarang, UiTM dah x block FB. biasanya, after office hours baru boleh bukak FB, tapi skarang,bile2 jek boleh.. hoho. I like! (tapi bkn online gak )
you-tube pon dah x kena block, nak download2 pon boley.. owh!trime kaseh yaaa... tp 2 je ar, slow cam siput ****. :P






: award! :

kali nie dengan besar hatinya aku nak bagi award kat My lebly kezen..
ni first award yang aku bagi kat my lalink!
* x bangga ke u? *




hehe.
sebab bagi kat dia : diala yang paling banyak tag2 my belog ^^
so, amek la hadiah yang x seberapa ini. 
iklas dari hati yang sememangnya suci ni taw. haha 



"Tolong Top Up Kan Untuk Sayer!!!"

banner Qieranna

Wooott.. di tag lagi oleh AMIRAH MADIHAH.
 Tenkiu mak ngah! makin bertambah2 sayang kat u nie.. ^^ 

contest ni mudah jek. 
*syarat2 contest ni la, mudah nak menang 2 x taw la.. *
*InsyaAllah kalau ada rezeki *

Oke! JOM usha2 syarat dia. :

1. sudikan la diri jadi follower blog qieranna
2. add qieranna kat bloglist korang
3. copy + paste gmbr yg tak cantik kat atas tu
kat entry + sidebar beserta link
4. guna tajuk entry "Tolong Top Up Kan Untuk Sayer!!!"
5. tag kat 2 org kwn...lebih pun bagus jugak...
6. tinggalkan link kat entry nih...sng skit nak cari korang balik.....

tarikh tutup: 30 November 2010

main tag2! :








manis gule2!

first time dapat award kot selama sebulan dalam dunia blogging ni..

thanks a lot to my mak ngah *kezen* AMIRAH MADIHAH  sebab bagi dets award kat i. haha. 
sayang u lebeyh la camnie :)
owyeah! i tau i sweet u. lepas dapat award nie , makin tambah2 la sweet tu kan? kui3! ^^ 


you are sweet blogger like candy to la ANGAH! (panggilan manje :P )

nak bagi award ni balik kat semua followers.. boley x? :)
sape2 yang nak award ni,sila ambil dengan senyuman .. oke!


: satu hari 2 bab physick! :


gyahahaha.. otak penuh dengan fizik!
da la ni first kelas untuk sem 2.. masuk2 jek, dah dua bab blajar arinie..
adeyh! laju giler... means kena wat tutor la ni..
physics, pelisss be kind to me ^^

Giancoli


: ice skating :

hari rrabu 24/11/2010. kebetulan x de kelas, so kuar pergi Sunway Pyramid.
konon2 nak try ice skating la.hehe..
siyes xnak dah ice skating. asek jatuh jek, abes lebam2 badan ni.huhu.
pergi ice skat dgn tharra n nissa... last with tharra :(
dia da kuar dari uitm nie.. miss u tharra. 

dok syok2 makan kat mcD, terjumpa lak dgn waris @ kwn skolah. haha.
dah la raya x pergi jalan kat umah Radhi *waris* pon..hihi. kat sunway gak nak terjumpe :P









aku main kat tepi2 jek. kdg2 pergi tengah. haha.
takut kena langgar kat orang, orang lain pro2 :P

da magrib da. i chow dulu..
*agak bz skrang*

: Tukar ayat Linkwithin :

Buat blogger yang letak Linkwithin kat blog, akan muncul satu ayat kat atas widget tu kan.

contoh : 

korang boleh tukar ayat ANDA MUNGKIN JUGA MEMINATI tu dengan ayat korang sendiri..

: Linkwithin :

tutor untuk Aril lagi. :D

apa itu Linkwithin :
Linkwithin ni thumbnail yang memaparkan post2 lain yang ada dalam blog korang..

contoh :
ni contoh dalam blog aku :)

: jadikan cursor anda blink2 :

# blink2 macam cursor aku punyer :)


tutor untuk ARIL :D 










1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript

2. Pada ruangan HTML/javascript, masukkan kod berikut.





: kembali ke sekolah! :

bila budak2 skolah stat cuti skolah , aku lak yang dok kembali ke skolah.huk3! xbest.. time aku cuti, xramai yg cuti..
time masuk sem baru ni gak ar ramai yg ajak kuar > sebab dorg baru stat cuti :(
 
19/11/2010 :

pagi 2 aku pergi KB *Kota Bharu pergi makan gulai kat umah waris , lepas 2 lak pegi KBMall, cari barang2 sket.. Kol7 lak smpai umah. sumpah penat. malam nak naik bas lak..
er,tiket bas lak x ingat letak kat mane.. punyer ar kalut nak cari 2. naseb x kena marah. haha.
last2 jumpe t'selit la purse :P
ak x penah chek tiket 2 pkl brape bas.. da ayah cakap kol9, so ak ingat kol 9 ar..
padahal 8.30. adeyh! haha.
memang naseb x kena tinggal kat bas ar smalam.. klo x , ayah la yg hntar datang cinie.wee!~ *best pe*

20/11/2010 :

da sampai KL. kat hentian PUTRA.. er, ak xsedar pon masa ni. tp mmg bas akan brenti kat cni dulu ar..
sedar2 bas brenti kat ne ntah. *sambung tidow balik*
last bas brenti kat tempat aku nk turun la..KLANG SENTRAL..  nak d jadikan cite,  ade la 2 org mamat ni yg tidow depan aku.. sorg pakcik ni pon kejut la dorg nieh. tidow memang da x sedar. *best tidow + sejuk *
dak laki 2 tanye pakcik 2, da sampai kat putra ke? er, aku dengar pon terkejut... abg,putra da lame lepas la..huhu.
pastu aku da x taw pe jadi ngan dorg 2, pandai2 ar naik bas pergi sana balik.*cian an*
peringatan : jangan tdow mampus k.haha

ok dah2.. dalam pkl7 smpai citu.. bunyi2 cafe kat cmpus belom bukak, so ajk member brekfast kat mcD. jalan2 sket jek dari klang sentral 2.. makan2!best..haha.
balik klang sentral lak, tunggu bas nak balik puncak alam.. dalam kol 8 bas datang. okeyh!jom~ blah..

tengahari lak : pergi cafe , nak lunch..oh! belom bukak agi :( banyak2 cafe , satu pon x bukak.. huhu!
nasib la de sorg insan yg baik ahti nak tolog tapau kan mknn. haha. i loike! McD lagi ..
lantak ar, asal x lapar.. *kalau tiap2 hari gini,boleyh + gumukss *
dapat berita : mcD depan UiTM ni da bukak. best2.. hehe.

aku sorang2 jek kat umah ni , housemate yg lain x balik agi.huhu.
kena pergi tumpang bilik org lain. > senior skolah dulu. kak maiza. nasib die ade.
klo x , er... ak ni bukan berani sangat.. :D


mood : ngah tunggu k.maiza balik. nk pergi bilik die ^^

KAWAII GADGET'S CONTEST

hey all my lalink~
terima kasih kat  SITI NIZAM sebab meng'tag' tuan tanah blog ini. hee
ni first time kot join contest2 kat blog ni.. tapi sebab hari ni borink giler
menyahut cabaran cik SITI NIZAM, baca entry die..  best! terharu , sedeyh, *homesick tibe2 datang :P
memang da best!
apa2 pon, aku skadar nak memeriahkan contest yang di buat kawaigadget.
jom usha2 syarat2 n adiah2 utk contest nie : link :

lagu yang aku mau pertaruhkan..
jeng.jeng.jeng *bikin saspen*

opick - rapuh

lagu febret wat masa ni *lagu kat blog ni oke*

hayati k.
detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu
puas sudah ku cari, kebahagiaan di sisi teman2 , ku dapat hanya kelalaian..
ku terus mencari.. dalam meniti hari, penuh kekosongan.
oh! di mana lagi harus ku cari.. membawa sekeping hati yang sarat dengan kerinduan, rindu tiada haluan.
aku keliru sendiri.
sejenak ku tersedar, aku mencari cinta agung, buat jiwaku yang merindukan  hakikat kebenaran, cahaya yang membelah kegelapan..
sayang ku dan cintaku pada Yang Maha Pencipta.
moga Allah sentiasa merahmati ku. :)
-ameen-

lagu ni aku tau dari layan telemovie kat tv3.. tajuk story da lupa. tapi pasal2 yang nenek dia kutip sampah..
sorg nenek sanggup kutip sampah utk bagi makan kat cucu2 dia, n tunaikan kewajipan ke-5 *tunaikan haji*
sedeyh cite ni..tp best.

tagging korang!






: utk cik mieyrah yanmiey :

tenkiu yg sbb tag! :)

nak jwb soklan oleh repoter :D *bajet artis kot*

Apa benda yang paling penting dalam hidup korang? 
Allah,femly,kwn2, n Mr.R 

Benda Terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri? 
baju. :D

Adakah korang bercinta sekarang? 
heeee.yup!eh,da tunang pon..lalalala


Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang? 
till the end :)


Dimana korang akan jumpa kekasih korang? 
dalam hati..kui3 *agak2 dpt jmpe x*



Novel/buku/majalah yang terakhir korang beli? 
majalah seventeen.*bajet umo 17*haha


Apakah nama penuh korang? 
Wan Akmal Afiqah bt Wan Ahmad Hasbi


Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra ? 
dua2 ar..tp kadang2 ngan mak.klo nak bodek pape ngan ayah la..*kompem dapat :P *

Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang? 
Mr Perfect!

Di manakah tempat yang korang betul2 nak pergi? 
>Mekah 
> Disneyland..hik3


Pilih salah satu, peluk atau cium? 
peluk..tedy bear!:P


Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang ? 
>taste sama cam aku *lebih kurang,tp banyak sama*
>klo dalam kelas dulu,memang duduk tepi aku la.pegi toilet sama2,err,oweyz sama2..:D
> owez paham aku..*bolok cam aku gak*

5 benda yang korang sayang sangat2 dalam hidup korang? 
>bilik aku kat umah *syg kot! org nak masuk pon x bagi.haha*
>my both phone
>gelang umi bagi
>my lappy 
>jam *spupu bagi*


Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas? 
29.08.1992
x ingat ar..tp tahun lepas,bufday time trial SPM..pastu lak dlm bulan pose..sambut x eh?-.-

5 orang blogger yang korang nak tag ? 
atiqah amirah
siti nizam


Cerita sikit pasal blogger pertama yang korang tag? 
mirah,cik mirah..kwn dari form 1 smpai skang.
kenal kt skolah menengah dulu :)
bff oke!

: SEM 2 PI080 & PI009 :

tadi tengah syok2 layan FB , tertengok la member satu group post link pasal jadual untuk sem2..
jadual untuk dak2 engine dan dak2 asasi sains da kluar. so,check it out guys!

PI009 & PI080 
( UiTM PUNCAK ALAM )

korang pandai2 la pilih sendiri , base on your group oke!.
jadual sem 2 x best sebab > kena balik pukul6 3 hari dalam seminggu. :( sem 1 xpernah ade kelas sampai pukul 6.hehe. dak2 H4 x biasa la :P *manje*
best lak > ada kelas start pukul 11.30 pagi..yess! 2x seminggu lak 2. kelas time 8.30 ada skali jek.heee.
cam sem 1 gak ar.. cuma yg beza kalau dulu 10.30 skarang 11.30 ^^ 
hari rabu best! start 9.30..kelas abes 11.30.hehe. 2 kelas je kot hari rabu.weee~
lecturer semua da tuka, kecuali tutor chem. Miss Lini. :)
syukur...miss ajar kiteorg lagi! 
tapi yg xbest,lctrr chem ,  Mr HO..da x ajar.huhu. syg kot kat Mr Ho. Mr Ho ajar best! note2 pon nipis jek, tp padat. :D itooo yg best.

tapi papepon, aku kena ready da ni.
da boleh start packing2.
19hb ni pkl 9 mlm nak naik bas. da nak pergi PUNCAK!!!

: Happy Eid Ul Adha :


Salam Aidil Adha . 
Salam pengorbanan.
buat :


> Parents yang ku syg *muahh*
> family *siblings
> big family *saudara2 : kazen2 : anak2 spupu
> org yg tersayang
> guru2 tercinta *tadika : SK Banggol , Setiu : SK Amer , Besut : SMKA Nurul Ittifaq : Tusyen Iltizam
 > Pensyarah2 yang hebat * UiTM Puncak Alam
> Tutor yang comel2 * H4
 ( Terima kasih atas segala pengorbanan dalam mendidik sy * Akmal Afiqah )
> buat teman2 seperjuangan x kira la kawan2 yg fqah kenal kat mane2 pon
perjuangan kita belom selesai! 4flat. InsyaAllah.
> my lalink! *followers
> bloggers2 yg sempoi! :)

p/s : jangan makan daging banyak2! pandu kereta / apa2 yang boleh dipandu dengan cermat..ingatlah orang yg tersayang ^^

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU


salam... tadi tengah syok2 blogwalking, ternampak la pasal entri dari abg BEN ASHAARI.. kalau otai2 blogger memang akan kenal la dengan abg BEN ni..sy nie bloger baru lagi, x sampai sebulan pon. banyak lagi yang kena blajar. :)


kepada kenalan2 n my lalink yang baru, jemput2 singgah kat blog ni yg x seberapa ni.. do leave ur komen n follow oke! i will follow u back! :D
salam perkenalan yaa. -fiqah-

iklan SUNSILK terbaik!

video ni da lama pon ada kat you tube. tapi saja2 nak share. boley la nak wat hilang2 stress jap.haha.
dak2 UiTM memang kreatif la. *bangga jadi student UiTM* :)




ada yang berkenan x? :P

ni lak video asal iklan ni...layan!zaaaassssss.





Meleis cam haram.

antara video2 yang pemes kat FB skang nie :D

apa nak jadi la dengan remaja skang nie. terkejut lepas aku tengok video pasal dak laki ni tampar sorang pakcik ni. em,pengemis ke pakcik 2?aku pon x taw. tapi kesian la kat pakcik tu, still terbayang agi cam ner muka pakcik 2 sebab terkejut lepas kena tampar 2. hoiihhh! die 2 bukan budak kecik la. ko kena hormat orang tua ni, die x de wat salah pon kat ko taw. x de otak ke? klo ade letak kat kaki kot! *marah*
pakcik 2 just tidur kat dinding jek, dinding 2 bukan bapak ko yg buat!
cian mak bapak dak2 2, dpt anak cam dorang. jangan last2 dorang wat kat mak bapak sendiri sudah la.. wat malu bangsa jek. haihh *tibe2 emo smacam*
dorang2 ni memang x tahu nilai erti hidup. hidup ni cam roda. Allah tu adil. Allah bagi akal nak fikir. bukan wat perangai cam tu.. love is the greatest hunger in the world. kita sebagai orang yg ade sahsiah tinggi,akan jaga orang tua kita. :)


klo ak jumpa dak2 ni, agak2 nak bagi lempang gak jek.. memang x de rasa malu la diorang ni..

yang ni lak satu agi,cam sial jek dua orang ni..meleis skang neh.yg kat ats 2 kurang ajar,xde otak..yg kat bwh ni lak dok comolot... :S
hoiii,ni Malaysia oke! bukan NY.. cam haram jek.. dan2 jek beromantika  kat tepi jalan. yang orang tengok 2 lak wat2 x taw jek.. *agak2 join stim skali kot.haha* (bongok jek :P )
area pavilion..romantik ke dorang neh?
melayu skang, westerner wannabe da. smua da boley,
ko nak pakai pe pon,pakai la. tapi jangan la wat benda2 camnih.. memalukan.
yang si pempuan ni lak,dah laki 2 nak bagi klcc,amek la.hahaha.
tp x boleh nak salahkan sapa2, LU PIKIR LA SENDIRI!!







sebab lelaki kacak bukan idaman wanita

Lelaki Kacak Kuat Perasan
Lelaki kacak hidup dengan rasa syukur dengan apa yang dimiliki tetapi ada yang terasa dirinya sudah bagus sehinggakan lupa diri aka berlagak. ahaha. Saya bagi contoh ”Apabila berjalan terasa mata – mata memandang dan time itu juga bahu akan diangkat setegap mungkin kasi ummpp!” ahaha.  

Lelaki Kacak Memilih Bulu
Tang memilih bulu ini saya pasti anda kaum perempuan sangat setuju bukan? Zaman sekarang kaum wanita sangat hebat dalam memilih pasangan tetapi malangnya sedar ataupun tidak, lelaki kacak pastinya tidak lagi mendapat tempat pertama dihati wanita. Seperti sudah dilekatkan dengan gam gajah persepsi”jauhkan diri dari lelaki kacak” semakin sebati dengan jiwa wanita sekarang kerana mereka sudah maklum ”golongan kacak hanya memilih wanita yang hot, kaya dan juga menjadi rebutan lelaki lain”.

Lelaki Kacak Ikon Kasanova
Kasanova aka ramai sparepart memang tak boleh lari dengan mereka yang kacak jadi malang sebentar buat jejaka ini kerana wanita sekarang semakin bijak. ahaha. Memiliki rupa pastinya akan dilabel Kasanova dan terima lah seadanya yer. heh! Mendapat label sebegini sememangnya indah bukan tapi jangan lupa, anda kasanova pastinya pasangan anda bakal mengikuti jejak yang sama. 
  
Lelaki Kacak Banyak Alasan
Kalau perempuan terkenal dengan bebelan manja, lelaki kacak pula tak kurang hebatnya memberi 1001 alasan. ahaha. Alasan dicipta untuk melepaskan diri tetapi tatkala lelaki kacak mengeluarkan perkataan ajaib, perempuan boleh terlentok sehinggakan tak sedar air liur meleleh keluar tetapi yang peliknya perempuan masih lagi menerima alasan tanpa banyak persoalan. Tetapi semakin hari taktik sebegini cuma menjelikkan dan hanya helah lapuk untuk memikat mereka. ahaha. Jadi, guys, sila lah berubah sekiranya semua ini ada pada diri anda yer.


cam betol jek..x suke sangat lelaki2 jambu air ni.:D

today MUET! 2010

arini MUET!sumpah happy giler baby bile MUET da abes.haha..pergh!
tp ade gak ar yg klakar,ak xde la study sgt,xtaw nk study pe...refer kat module MUET yg UiTM bagi 2,n den base sket2 note kat lain..
tjk2 spot pon xcari,bkn pe,xboley nak caye sangat.huhu..


module 


semalam,ak cek la slip muet 2,ak bace,pkl 11.00 am.. oo,asal lwt sgt muet ni wat ek.. ckp kat parents,kak exm pkl 11 esk!:) dan2 jek en. mlm 2 lak,bace2 sket,tdow awl.. sbb bajet nk bgn awl,nk stdy lak pagi 2..hehe.. knci jam pkl 6.00..haha! klau x,pkl 645 baru bangun kot..


ni slip utk privte cndidate cam aku.die post bnde ni kat umah..ni isi dlm die..
ni kulit luar.haha.
ade alamat 2,boley la nk anta2 kad raye!:)


today:: da bangun.. tp time dok t'menung 2,tibe2 t'pk.. asal lwt eh muet wat.. time speaking artu pon pkl 11 gak.haish..ak pon cek skali agi..hahhh! 2 die..pkl 7.30..nasib2!!
sumpah.b'syukur giler.thanks Allah.. syukur sgt sbb t'grak hati nak chek skali agi.. kalut cam ribut,mndi2,smpn brg2,pnsel2 bru nk cari pagi 2,pnjm pmdm adik..bla3!! pastu bgtaw ayh,kak exm pkl 7.30..uhuuu. nsb xkena marah jek..ayh ckp,dah2,pegi wat air,mnm2 air... pkl 7.10 ayh hntar.. kat smk tengku mahmud 2.. dkt jek,xsmpai pon 5mnt.ahaha... tggu jek dak2 lain dtg..
pkl 8 kne msk dwn,cari2 tmpt duduk.. pkl blebih2 sket stat.. paper first,paper reading...
soalan objektif jek..kena jwb A B C.. dgr jek senang,ssh beb!huhu.. mmg keliru ar... mase die bagi dlm 90 mnt..xckp mase -.-

paper3:reading


lps rest2 jap,kiteorg kena panggil lak msk dwn,exm paper 4:writing..
adeyh!wat essay..adoyai.. da lame kot xwat essay ni.. last wat time SPM jek.haha.. da lame la 2..bajet2 dapat current issue,emm..dpt tjk kat question 2 boley tahan la.. pasal kawen.bestt en..hehe..i'm 18,and wrote about married.sound ridiculous.=.=
in an arranged marriage,the choice of a husband or wife is made by parents or elders. what do you think of this practice in today's society?discuss.. 
aku stuju jek,xde idea nk bangkang2.. siyes.hehe.. main point aku,sbb nk dpt kbrkatan ibu bapa.. ye la,kberkatan 2 penting en ^^ ok.dah2!da abes 90 minit,kne hntar paper lak..

paper4:writing
rehat lagi,borak2.. sbb paper pasni,mmg xperlu nak bace2 or study2..haha..paper 1:listening...er,ade prob kot yg ni.sbb ddk kat blakang,sleng yg die gune 2..owh..pekat giler..haha..ak ni org melayu,ssh la sket..:D tp ok la..30 minit nk jwb yg neh...yg die ckp2 2,die ulang 2x..owh,ak baru tahu..sblom neh xtaw format muet cmner..huhu...ok da abes exm!alhamdullilah...

time kutip2 kertas 2,slh sorg ck skolah ak yg jd pengawas... cg hassan.. ckp jap dgn die... pastu tanye,cg,nk buang bnda ni boley x?cg ckp,eh..xckp..die trs buang..haha.'nah,amek ni simpan kat umah wat kenangan'..hahaha..cg pebret aku 2,cg sejarah time form3..syg cg!

:D
best kot muet ni,bkn pe..sal boley jmpe member2..haha!best2!cam reunion lak.


BBF>boy or girl?

best buddy 4eva...which one better?boy or girl?
aku ase ar en,dua2 mainkan peranan penting kot..bbf ni la tmpt kite share2 prob,kongsi suka duka..bla3!~
as girl,xsmue prob boley mntak pndpt same sex right?i meant dgn girl jugak la..sometimes ade gak kne share dgn dak laki..maybe dorg lbh open kot...tp xsmue gak boley share ng dak laki..ekeke..
bbf ni ak xde yg specific kot..de ramai..klo ikutkan,smue kwn2 ak boley jd bbf ak..smue rapat..
tp yg sesetengah ni la yg ak byk spent mase ng dorg..BBF la kot..ahaaaa..(dan2 jek ak copy paste pic2 ni,mintak halal k)

ni yg first, Ahh..die ni mem mase skolah rndah dulu..SK Amer..kebanyakan nye die jek tahu2 hot story or isu smase ak.hehe..kan ah?:P suke ajk kuar time dye n ak borink..tp klo da kuar,mmg kompem xtaw nk g mne.haha...ak gak la yg dulu2 dok teman dye dating..sbb,ak jek yg ikt flow2 idop mg ahh..haha..going with da flow..skang ni ahh blaja kat UiTM Machang,,amek seni..
tengku nurul fatihah

oke,pastu lak ni Mirah..best buddy dari form1 smpai la skang..even dye pndak pndah skolah time form4..em,asal2 skolah SMKA Nurul Ittifaq,n den pndah KISAS..tp kiteorg oweyz cntact..mirah ar yg calling2..hehe.klo dye blk jek wajib jmpe..satu kpale,same2 'baik'..hak2...(lambi)..Mierah skang blaja kat KMK (Kolej Matrikulasi Kulim-sains hayat)..ske m'bolokkan diri kat fb dgn mirah.haha.kongsi minat yg sama.ssh nk jmpe org lain cam mirah..
noor atiqah amirah
yg sorg ni lak Anum..stat kwn mase form1 gak,sampai la skang...jd classmate slame 5taon..kat skolah t'cinta..ahaha...anum ni pemes ngan pggilan cik moona,munabudu,cik num..ak ske pggl cik num..hehe..sory num...dak pandai dlm kls,suke wat ayt jiwe2 (betol kan??) :p..klo wat essay mmg t'baik la..xkire ar BM,BI,BA..smue hebat22!!tp syg,tulisan ya ampun..kecikk giler..haha...Anum,sile besarkan tulisan anda!oke?^^

me n nursyahirah anum :)
3 of us..(mierah,pqah,anum)
Tyah,member dari skolah rendah smpai la sknag..same ng ahh la tyah ni..bahagian 'derak' (jalan2) mmg bagi kat dye..al-maklumla,da de keta sdri.huhu...ske wat bising,tp enjoy..klo tyah xde,mmg sunyi la...dye la penghibur kiteorg..agak poyo kot.hak2..agak obses dgn kaler pink!siyes..smue pink..ala2 boyish sket..skang blaja kat UIA Nilai..kos pe da eh?lupe ar..eko kot..hik3...sorg yg agak giler2,giler2 kan korea..nak2 BOF..adeyh..klo naik keta ng dye,mmg t'paksa dgr lagu2 korea die 2 la..huuuu.
Nurul Fathiah (pink kan?hehe)
ah,aku,tyah
aneem or Nur Tasnim..member satu skolah menengah..xpenah satu kelas ng die,tp kiteorg mmg baik  giler la..klo dak2 kat skolah 2 taw la yg mmg ak baik ng tasnim..haha..ske wat hal same2,nak2 time exm.hak2..kenangan!!papehal,mmg ng tasnim..ak jek tmpt tasnim share prob..hmm..baru kehilangan bonda t'syg,lps raya artu..takziah..(Al-Fatihah)..klo dulu kat skolah,pantang cg xde jek,die akn msk kls aku,or ak akn msk kls die..hehe..sorg yg lawa,comel,feminim..ak mmg respek tapik spring la ...bile ntah nak jd feminim cam mg nim..hehe.(koya dah 2)...oweyz jd pujaan dak2 laki..betol..aneem stiil setia kat skolah 2..still blaja kat SMKA Nurul Ittifaq (form6)
Nur Tasnim
atie@ann@Jenat..hehe..sory yaaa....dye neh,mmg stylo..klo p'kmbgn semase,mmg tnye kat atie la..agak b'kmbang even kecik..(xde kaitan.haha)..kecik xbesar2..kwn dari form1..suke nyanyi same2,..yg penting.ahaks!tp si jenat ni pndah skolah time form4..hmm.sbb,ade prob2 t'tntu..lps 2,jrg2 jek boley jmpe ng die..skang neh blaja kat UiTM Shah Alam,amek sains ape ntah..hehe..sory la,ak xsmpt nk hfl name2 kos korg..ekeke...klo bab2 mlukis,mmg bg kat dye la...kreatif beb!sumpah..mmg comel2 la lukisan die..mnt karton smpai la besar,xmature2..hik3...(sedap mlt komen org)^^
Nur Jannati (shawl pink)
5A (amirah,afiqah,atie,anum,atiq')
bestie time form1 dulu...satu kls,lps 2 t'pecah.hehe.

oke2!!yg ni lak speacial kot...madihah @ ahh..ahh jugak.hehe..kwn dari skolah rendah,mase drjah satu..SK Banggol,setiu..sblom ak pndah besut..ak skolah sane smpai drjah 4..dgn Ahh ni,lost cntact cam 2 jek dulu,tp jmpe blk mase drjh 6,dkt Kem PPIM..hehe..tp artu dye de msg ak,die mntk no ak ng mmber ak..Thanks Ahh..ko mmg ttp dlm hati aku..mmg syg ko giler2 la..skang neh da boley cntact dalam FB.hehe..da lme sgt kot xjmpe Ahh..huhu..tgk dlm pic je la..skang neh ahh blaja kat Kolej Matrikulasi Melaka..(sains hayat)
madihah alias..still cntik cam dulu :)
sorg agi,bestie skolah sane,fatin..yg ni lame agi lost cntact..xsilap mase drjh3 kot..die pndah skolah..wan fatin natasya amira..hehe.name die mmg ak igt..pastu lak share bufday dgn madihah 10/10..such a miracle,skang die blaja kat skolah ak,(form6).artu jmpe ng die,pastu tukar2 no..mmg nk nangis ase lps jmpe 2..lbh 10taon kot xjmpe..xbyk prubahan kat fatin,still cantik,dulu agak chubby,skang da slim..kompem ramai nk tackle..haha..rndu ko la fatin!
makin tomey..:)
tp skang,agak t'kilan la..sorg agi lost cntact,,fatin n madihah pon xde jmpe ng sorg agi ni..nur safiana..agak2 da besar ke die 2 eh?huhu.. :(

oke2!da abes yg girl..(actly,ade jek.len kali lak ak letak ek yg lain 2.haha)..skang yg boy lak..hehe..
zul husni @ tuni merangakap kwn baik ak,jiran.hehe...klo letak ranking best buddy boy,ak ltk die no1 la..sbb>>byk suka2 duka2 kiteorg same2 lalui..em,knl sbb die mmg jiran ak,satu skolah rndah..satu tusyen.hehe..kngn manis b'sama::banyakkk..kngan pahit::pon bykk..haha,,memory2 tu,biarla kiteorg jek yg smpn,xperlu nk dheboh2..hehe.tp yg plg ak igt la,blk same2 dari tusyen,jln kaki..haha..org plg sng kot nk mntak tlg,ckp jek..tuni,dtg umah ak jap..kompem dtg nye la..parents ak pon tau yg mmg ak baik dgn tuni..papehal,msti tanye sal tuni..mak die lak kwn skolah mak ak dulu..baik jugak ar..eh2,smue femly die baik ng femly aku..da name pon jiran..jiran t'baik la!(rndu kek coklat ur mom)...skang neh blaja kat UiTM P,Pinang..kos mech engine.
zulhusni
ni zery,blaja kat poly PD skang..mmg girl giler2 kan die la..biase ar,dak jmbu..haha...mls nk cite pnjg sal mg,klo cite kan byk sgt kot..:P
satu skolah mase skolah rendah,tp xsatu kelas pon..even x satu kls,tp rpt ttp rpt k smpai la skang..die ni antra2 org yg senang nak mntak tolong. :)


kami b'5..oweyz n 4eva :)

yg ni lak,dak poyo,zaim..haha.sory im,ak xtaw nk describe ko cmne..satu kls mase form5,bab2 wat jaat,dgn mg.hehe.even staon jek satu kls,tp cam da lame knl..mmg best la..siot jek..nmpk ganas,tp hati penoh ng taman..kisah cinta yg xde kesudahan..haha.sorg yg amat stie dgn seseorg even idop penoh dgn aku scandal.hak3...sory lagi :P (gurau k!)..story2 sal ko,mmg ak t'haru la..sggp menunggu die 2.owh!nk nanges ase..klo ko xde,mmg xceria la..siyes nie..pe agi ek,emmm..nk puji2 kan tkt riak lak...sempoi abes la ko..ajk jln2,mmg ng ko la.skang blaja kat UIA Gombak..dak engine..blaja rjn2 k!
zaim zulkifli
yie,ckgu nazdri,or sir.kiterg satu kls dari form1 smpai la form5...blaja kat maktab penang skang..dkt abg ak blaja gak..amek math..hoiih,bkl cg math la ni..klo ak borink2,mmg ak cri mg la yie..ske ckp ngarot2,bleh wat ak gelak.haha..mmg giler2,..byk sikret kot ak ng mg yie.hehe..diam2 suda...xmoo ckp byk,ak tau mg akn sdkt koya.hik3!time exm,amat bekerjasama..hehe.dok blakang aku..:D
wan mohd nadzri
sorg agi,classmate dari form1 smpai la form5..poji..klo ak de prob,kat die la ak ckp...er,org ckp ak scandal dgn die..sory,xbenar same skali..ya,kiteorg mmg rpt. :) ak nk ckp pe eh sal mg G..mg mmg baik ar,ske jek dgr ak nk ckp pe,ak tau mg xb'mnt pon,ak nk ckp gak kat mg..kdg2 mg org first yg taw pape.hehe...wlpn mg agak smebir,tp bijak beb!full A time SPM..byk kot memory2 ng mg G..plg best,g bsh kete time ujan..sape agi nk wat cmtu.ekeke...dlm kld dok tepi nazri,dpn aku..time exm,dok tepi ak..mmg xboley d pisahkan..haha..blaja kat UM,Nilam Puri..kos asasi pengajian islam n sains klo xclap.
wan ahmad fauzi
b'oovoo ng poji n zaim
oke,last classmate,kire@zakiran..em,ustaz kire..hehe..mmg byk prubahan la kire skang..alhamdullilah..bgs la..brubah ke arh yg lbh baik...actly,4org ni jek dak laki dlm kls dulu,so,smue ak baik.hehe..amat2 m'hargai nsht2 dari mg kire,byk nsht mg bagi ke aku...thanks!!sdg blaja kat Maktab KT..amek agama.:)
ahmad zakiran
boys from 5 ibnu sina
kat boys 5sina,thanksssss sgt2 sbb sudi kwn ng aku (ayt sedeyh).hehe...korank jek yg ak de yg boley bekup ak dri blakang..ssh senang kite still share same2 en?xkire la dok jaoh ke,dkt ke.yg pntg dkt d hati.xgitu??:D
siyesly,ak syg sek2 mg.haha...ape yg penting??kfc k!!


da abes sal member2 dari skolah..yg sorg ni lak,jmpe time bile eh?haha..saje wat2 xigt..so,smpai skang baik..klo de prob,kat die gak ar ak bgtaw..ske bgi kate2 seagmnt  semangat..ak saje jek share prob dgn mg,sbb nk srh mg srabut agi dok pk prob ak.haha..mahari or ak pgil ririey!!ak sorg jek pggil camtu..dak KB (Kota Bharu)...blaja kat IKIP kat kuantan..3taon lagi bkl fly ke Jordan..gud luck k!!boley wt ak t'senyum klo ak tgh sedeyh..ko pakai ilmu pe ek?haha...
muhd zul mahari
yg ni lak,amad @ wan ahmad @ bdk365..hehe..tkt mg kecik ati klo xletak sal mg en...hehe..ak knl mg mlalui fs..zmn2 fs kot.tp lps SPM la..melalui amad,ak knl ririey 2..skang blaja kat Poly Dungun..kos engineer pe ntah.haha..sory,skali agi ak lupe >.<  ak ske tgk2 hsil edit2 amad nie.gempak kot!mmg lawa,comel la..awesome!!klo nk tgk,tgk kat blog die ar..klo bab2 comptr,mmg bagi kat dye ar,pndai...hehe..bile agi mg nk edit pic ak ea??otak pon agak giler2 gak ar.ske gelak yg amat melampau...(cth:pehakhakahakahahk)..-.-
wan ahmad
yg last!speacial kot..member skolah rendah..kiteorg lost cntact,mmg xde jmpe,,ade ar dkt2 5taon..pergh!lame kot..tp ak t'haru giler ar,yg slame ni die pon m'cari ak..ak pon m'cari die.hehe..bkn pe,kwn baik..last jmpe dulu pon mase d.6..lps 2 dye pndah dari besut..huhu...time lps result SPM,dkt KB time 2..mula2 2 ak nmpk die kat parkson,nk tegur,tkt slh org..ak biarkan jek ar..pas2 ak pegi kat krnival jom msk U..jmpe lak time 2..ak wat2 brani ar g tego die..mule2 tnye,nie farihan ke??ak tgk jek die,die tgk ak.haha..tkt beb slh org..pastu die ckp,ni fiqah kan?haaaa..sah!mmg die..wehh,nk nanges kot time 2.hepy gilerr..mmg ak xpenah t'pk akn jmpe blk...ak ajk die dtg besut,jmpe blk ng kwn2 lame..ak pon ske tgk dorg hepy,dpt jmpe blk mem lame kan.skang ni farihan blaja kat Kolej Matrikulasi Perlis :)

muhd farihan 

yg ni bkn dari meber2,tp spupu..my lebly kazen..makngah...haha..amirah madihah..die la sorg2 nye yg taw sikret2 ak,..n ak je kot taw sikret2 die yg org lain xakn n xkn tahu..hehe...u,i jnji mmg xkn wat bnde2 2 lagi...:)
sje2 nk pomot u k..haha.wekkk!bkl nurse yg b'jaya..jgn lupa wat blk dctr sorg..ekeke >.<
angah

sory klo de sape2 yg xsmpat ak letak kat cini..klo nak di ikutkan ramai jek nk ltk,tp mls derr nk taip2 nie.hehe..
dear frens,korg mmg amat penting dlm idop ak.siyes!penting giler2..even ak xde bf,korg ttp ade..biar ilang pkwe,jgn ilang kwn...once fren,4eva fren k.ak syggg korg!!prinsip aku>.xakan kapel dgn bestie sdri.sbb:ak syg kwn2 ak.ak xsggup kot ilang dorg.alaa,phm2 la,klo da clash,xkn jd baik cam kite kwn en?betoll sesangat 2..tp 2 xb'mkna ak xkwn dgn ex ak.hehe..still kwn n baik.ye la,kite penah share feeling dgn ex kite 2,xptt kite ade prasaan bnci kat die kan..^^



mood:: dok feeling sorg2 lps tgk pic zmn2 skolah..
p/s::susunan pic x b'makna anda berada di no berapa...anda ttp no1 ye..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...