RANDOM :: menyepi :3

hye olsssss. so sory tersangatlah lama menyepi. nowdays memang agak 'BZ'. hihi. 

this post random jekkk . ^^
dalam kelas.

roti

hanzi


#pftt

kad topup


buah berangan. BESAR

ibu. eh ubi



:D

aidiladha di Beijing

salam. masih sempat nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA *wink2
entry selalu lambat update. muehehe. 

kalau di Malaysia, aidiladha disambut pada ahad 6/11/11. tapi kat Beijing lak , kami sambut pada 7/11/11. lewat sehari. huuu.

*pengalaman manis masin di pagi raya, berebut naik subway untuk ke embassy. dalam subway tu lagi teruk dari sardin dalam tin. tambah dengan macam2 bau lagi. terlepas station subway, then patah balik. hihi. :p

sebab terlambat, xsempat nak solat sunat aidiladha :( xde rezeki. huhu

perjalanan ke embassy

embassy Malaysia


beratur nak amek makanan


tu dia ... nasi lemak + roti canai

nasi impit + rendang + keropok moni :D











sederhana tapi meriah :)

salam aidiladha - Beijing


(6/11/11) di hari yang mulia, saya wan akmal afiqah ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada :)

-parents yang tercinta.
-adik beradik
-atuk, nenek
-mak sedara, ayah sedara
-sepupu-sepupu
-anak-anak sepupu
-jiran-jiran
-cikgu & kawan-kawan
~zaman tadika dulu, kot2 ada lagi yang kenal. >> tadika kemas beris tok ku , tadika yayasan islam kg. buloh
~sk banggol
~sk amer
~smka nurul ittifaq
-UiTM Puncak Alam 10/11 terutama H4 & R1104
-kawan-kawan tak kira di mana berada

dan

kawan2 perantauan yang berada di perantauan.
terutama yang berada di BEIJING
 *panjangnye :p


first beraya di perantauan :(
first beraya tanpa femly disisi :(
umi, nak balik! :(

terasa sebak disaat mendengar alunan takbir raya. pagi2 raya ayah call, wish selamat hari raya. ok fine. dorang makan sedap. huhu

tapi, kat sini x raya lagi. esok baru raya. papepon, kemeriahan raya tu ada. nak jugak kan.
di saat orang-orang kampung tengah makan lemang, rendang, ketupat. kami kat sini nak melantak jugak.

here NASI AYAM :D
nak resepi call mak lagi. hehe
umat Islam di Beijing menyambut raya aidiladha esok. so, esok raya!!


我就在你的心里。

entry jiwang first aku. kelasssss u!

我就在你的心里。

我在中国,你在国内。

我在这儿,你在哪儿。
你离我很远很远。

我的心常去你哪儿,
你的心常来我这儿,
我离你很紧很紧。

你在哪里,
你在哪里,
我就在这里,在你的心里

wo zai Zhong guo, ni zai guonei.
wo zai zher, ni zai nar.
ni li wo hen yuan hen yuan.

wo de xin chang qu ni nar,
ni de xin chang lai wo zher,
wo li ni hen jin hen jin.

ni zai nali,
ni zai nali,
wo jiu zai zheli, zai ni de xin li.

eheemmmmmm!
nama cina aku 爱格玛!yg penting 爱= ai.
alaaa, wo ai ni (我爱你) tu. haa, ai (爱) tu la. haha
mesti x nak kalah kan. =P


 bukan nak jiwang karat ijau ke ape, ni haaa. poem yang blajar kat kelas. ekeke. 
hayati peliss. penat-penat taip tu.=.='

::translate kat cik abang google pon boley.

CONTEST HADIAH BEST by JALAL



ni hao!! 你好!
dengan semangatnye harini nak join contest from JALAL si Lorong kanan [link].
oke, first contest yang join setakat di Beijing ni.


cara-cara-cara
1.macam biasalah, buat satu entry yang paling creative bertajuk "CONTEST HADIAH BEST by JALAL"
2.letak BANNER CONTEST tu. yang kat atas tu. yang paling lawa pernah aku buat tu kat dalam entry tersebut. pastu link kan banner tu ke entry ni ye..
3.letak la satu gambar korang beserta satu gambar contoh hadiah yang korang harapkan dari aku.
4.cerita serba sedikit kenapa hadiah itu yang korang pilih. why,why,why?
5.tag 2 orang je kawan-kawan and ajak diorang join skali.. the more the merrier kan?
6.dah siap?? tinggalkan url anda di comment :)
7.doa, tawakkal, semayang jangan tinggal..


malu-malu nak mintak hadiah nie. hiksss =p
hadiah yang aku nak mintak dari JALAL yg HENSEM ni barang-barang yang x de jual kat Malaysia ataupun Beijing.

1-
dapat baju ni boleh la kekonon dah pergi sana. hehe
atau
2)
anak beranak ni. ape nama ek. babushka doll kot. hehe
atau
3) keychain dari Russia. kat Beijing pon x de jual ni. ekeke

atau 
kesemua di atas. muehehe :D

tag :
1. akmal
2. nurul
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...