coretan suka duka 2011 ^^

Assalamualaikum. ni hao uols!
eh, dah 2012 dah esok. tetibe teringat kat iklan syampoo khurafat tu yang cakap 2012 dunia berakhir. pengaruh movie lettew. since harini dah last day 2011, esok dah 2012. dan umur makin meningkat, nak review balik apa dah buat sepanjang tahun nie.
januari
# still menjadi pelajar asasi sains UiTM Puncak Alam group H4.
#dah masuk sem 2 dah time ni.
#terima scholar 1MDB. tapi burn camtu jek
dgn dato' najib
rindu rindu :(
dalam lab 

lecture hall
hai sir megat! :D
ni dalam pejabat.
bilik tutor
februari
#masih di palam.
#bz dengan test + quiz
dgn cik datin tiqah. miss u damn much!
dgn housemate
buku zaman asasi
katil katil. sapa la tuan baru katil ni. -..-


mac
#apply maktab
#final exam
#dinner dengan group H4
#habes asasi
#dah start bercuti



H4 dinner

reportmate. hehe. geng lab report ni ^^




april
#bercuti
#menjadi suri rumah sepenuh masa
#result final exam dah keluar. tetttttt!
#research kos apa nak mintak ni
#baru bagitau parents yang apply maktab. hehe
#apply kerja. tapi x de kosong.
#apply lagi. dan x de. ok, give up.
#result maktab dah kuar. Alhamdulillah dapat interview
#pergi inteview kos ppc math
#lega ^^
muka sebelom intebiu. hikkssss
mei
#bercuti lagi
#dan masih x buat apa-apa
#keluar berouting dengan kawan
#menembak nembak
#result maktab keluar. then, x dapat :(
#ok, frust 
#mengharapkan UPU



jun
#masih di rumah menghabiskan beras +lauk pauk + duit mak ayah >..<
#upu fasa dua dah bukak.
#isi tu bergantung dengan result. x isi medic. mmg dah di rejekkk awal2. haha

julai
#dapat panggilan dari KPM. dapat tawaran sambung belajar ke Beijing dlm kos bahasa mandarin :)
#result UPU kuar. dpt tawaran degree dalm electrical engineering
#konpius nak pilih yang mana
#ok. pilih yg Beijing ^^
#tunggu surat dari KPM. x sampai2. last2 dorang faks kan jek
 #pergi BTN (Biro Tata Negara)
#buat pasport + medical chekup


ogos
#puasa
#attend pre-departure
# 29/8 genap umur 19 :)
#raya \^^/
predeparture


september
# jadual asal fly 13/9. tup tup tunda.
#20/9 lak. ok, sambung cuti
#tiba masa nak fly
#gudbye besut, malaysia
nak berlepas dah ni :[

ade org bagi. hikhik


oktober
#dah mula biasa dgn hidup di Beijing
#autumm
huhayyyyy



november
#dah masuk winter
#xtahan sejuk

december
#first snow turun
#main ski
#final exam
-end 19 years old-

sambut bufday retisss. Fazli Zainal. tidakkk kesampaiannn. cinta kitaaa

baju seluar sewa. sobsob xlawa
:)
hope with new year. new age.
20-an
dapat mematangkan aku.
dapat berubah ke arah lebih baik
^^

si JAKUN dan SNOW

2/12/2011 :: first time merasa snow neh.

salah sorang budak jakun di sini. hikk



haritu bangun awal dari biasa. x tau la nape. every day check ramalan kaji cuaca. tapi biasanya x tepat. sobsobsossss. minggu lepas cakap snow nak turun, tapi x ada pon =.= lepas bangun pagi tu, mandi n siap2. mandi awal dari biasa. heater pon x ON lagi time tu. mandi air sejuk. brrrrrrrrr..

suhu kebiasaan sekarang ni dah negative. 0. 2 3. normal lettewww. then tengok luar tingkap, sunyinyeee. owh, masih gelap lagi. >.<

x lama lepas tu,  'beeep.beeeppp' *bunyi phone* got msg from sis yanie. 'dik,snow dik, snow!'
woahhh. punye excited bunyi msg tu. aku >> intai lagi luar tingkap. mana snow nye. x nampak pon. then, perhati betol2 kat jalan, kat atas kereta. ehhhh, dah memutih la. hikhik. excited.. syukur. :] terus menjerit cakap kat roomate yg dah snow. :D

tapi semalam je ada snow. harini dah cair. ekekek.
dok tepi tingkap sambil tengok salji turun. kekonon ala-ala winter sonata gitu.

ingatkan kami-kami budak Malaysia je yg terjakun sket, rupenye ramai lagi foreigner lain yg sama-sama menjakunkan diri. :p






lets snow keep falling on my head. :D

heeeeee. ^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...