dapat award!

Photobucket

tenkiu to ajienjinny ..
sapa2 nak award nie, sila2 kan la diri anda jadi follower ajien.. hehe.

MENANG HEADER!

Tahniah-tahniah untuk diri sendiri sebab dah menang contest Shafri Shpie nie. [link] x sangka lak aku boleh menang. main hentam jek jawab tu, x taw lak betol. haha. *perasan

join teka-teki Shpie nie senang jek, just jawab soalan yang dia tanya..

1) pada umur berapakah aku pertama kali naik bas..?
2) pada umur berapakah aku pertama kali naik bas sorang-sorang..?

hanya jawab 2 soalan nie, kalau jawapan di terima, dapat header free.
jawapan aku lak..


dan semestinya, jawapan aku tepat. haha. agak logik pe jawapan yang ke-2 tu. ^^
 pemenang contest Shpie ni diumum kat blog dia. [link] nasib aku rajin blogwalking, kalau x, memang x tahu..

aku dapat header macam ni.

lawa x? sila puji? (lawa kot orang dalam tu.haha)

tapi nak suruh si Shpie nie edit2 siket lagi. x pe kan? kan2?? haha.

*btw, baru semalam naik bas sama-sama dengan si Shpie nie, err,kebetulan jek. dok dalam bas, teringat kat teka-teki dia. hihi *



MALU!

watak-watak : mamat A , mamat B , aku :)


al-kisah macam nie, aku kenal la mamat A ni just dekat FB jek. Kiteorang dah jadi 'friend' lama, agak lama la.. tapi lately je baru nak tegor-menegor. hehe.
mamat A ni boleyh tahan la, satu kepala. agak poyo , lawak.. suke panggil aku SOTONG, aku panggil dia GAY! ko GAY.. haha.

mamat A nie seorang pemalu la, janji nak blanjer aku SOTO, tapi sampai ke hari ni x blanjer2 agi. sob3!~
for this new sem, dah nak di jadikan jodoh aku dan mamat A, kiteorang belajar dalam satu kuliah. dari hari selasa sampai jumaat akan nampak mamat A nie. hari isnin x de kuliah, so, x dapat den nak tengok ekau. <ececeh, cakap noghori den>

 mamat A neh pemalu. perasan HOT ke wey. haha. boooo! malu la sangat. aku dah suruh ko tegor aku kan, ko x pernah tegor aku. kalau kat FB ngan skype ,punye la ko ek.. mesra yang amat..
okeyh! dulu kat FB,ko x pernah letak gambar betol ko.. so, aku main agak2 jek ko ni yang mana. wey, x aci. ko kenal aku kan...

story2 kejadian yang agak memalukan ni, heeeee.. kebetulan yang aku agak2 mamat A neh, memang de iras2 ko la mamat A.. (agak sama la wey,siyes nie...) so,aku kenalkan dia sebagai mamat B. hehe. paham x? cuba pahamkan.

 nak di jadikan cherite, mamat B nie penah tegor aku, cam usik gak ar. so, 110% nya aku yakin mamat B nie ko. tiap2 kuliah, kalau ade aku selisih dengan mamat B ni, mesti aku senyum .. konon2 peramah la ni..

kadang2 jumpa mamat B ni time jogging, tapi sombong. iyela,aku ingat dia tu ko kan. so, x pasal2 aku sumpah-sesumpah kat mamat B. cakap sombong la. wat x kenal kawan la..

time cuti mid sem, mamat A ni mintak keropok.. iye2 je aku beli banyak kot keropok. bajet nak bagi kat ko la mamat A. pastu on that day, aku ingat,.. aku mesej ko, tanya nak x keropok, kalau nak,tunggu kat luar dewan.. pastu>>>>>>> aku bagi kat mamat B.. yess! aku x taw mamat B tu bukan ko, ko mamat A..wey.malu seyh!! aku baru taw dua tiga hari ni jek yang mamat B ni bukan mamat A. (er,paham x???paham la )patut la mamat B time tu agak blurr. choii. malu2.. mana aku nak cover muka nie?? waaaaaaaa.... kompem mamat B 2 perasan aku minat kat dia..

patut la,kalau aku ada mesej kat mamat A (macam cite sumthing la) mamat A ni x taw. ada orang cakap mamat B ni pandai giler. so, aku cakap kat mamat A, ko tipu aku. ko budak pandai,tapi ko cakap x. pointer aku tinggi lagi la pada ko. hehe. baru aku perasan semua nie.. hebat laaa. dah lama bayang-bayang mamat B ni membayangi ko mamat A. 


sumpah, aku malu nak jumpa mamat B tu. tolongggg~ (mamat B tu dah pandang semacam kat aku)wooottt!!
:: mamat A >> could u explain to him about this misunderstanding? hukkk.. sampai hari nie aku wat2 x nampak jek mamat B tu.. 
>.<
 x nak pergi kelas, MALUUU!
mamat A, soe taw.. aku baru cam ko yang mana.hehe
ni salah ko mamat A,salah ko..salah ko GAY.. 
(jangan ketawakan aku sudah! jangan story kat orang lain taw.)

mana nak cari DUIT???

mana nak cari duit nie.. elaun dah nak habis.. huaa!
x kan nak harap kat PAMA je kot 

elaun untuk budak2 asasi, UiTM bagi RM1960. biasanya kalau budak2 matrik dapat Rm1250.. Dapat lebih la siket dari budak2 matrik..
tapi,lepas bayar yuran pengajian RM475.00 + yuran kolej RM420.00 + bil eletrik RM30 = RM925.00
banyak kot.. elaun yang tinggal >> kira sendiri la..

semua orang buat bisnes sekarang nie..ingat nak berjinak-jinak dalam bisnes gak ar.. tapi bisnes apa erk??
any suggestion nak buat bisnes pe? 


Apabila Senior Bersuara




Dah jadi lumrah hidup kalau senior buli junior kan? zaman-zaman sekolah menengah banyak berlaku kes macam nie.. kat Universiti pon ade jugak.. Tapi mifie x pernah lagi kena buli taw, membuli pon x pernah. biasala,budak baik!hihie..

pertama sekali, mifie nak mintak maaf la kat senior2 campus mifie sekarang ni, banyak kot ada dengar suara2 sumbang dorang. mostly, x puas hati kat junior2.. or lebih afdhal lagi, kat budak2 asasi.. ya, salah seorang budak2 asasi tu mifie la.. kiteorang x bersalah la kakak-kakak, abang-abang.. :(

sebab utama ramai yang x puas hati kat bebudak asasi nie, kiteorang intake batch paling ramai UiTM ambil sebagai pelajar asasi. so,sebagai pelajar asasi, diwajibkan untuk kiteorang tinggal di kolej. konklusinya, kakak2 abang2 ramai yang x dapat kemudahan kolej. hmm,kesian pon kesian gak. tapi,kiteorang bukan mintak nak jadi macam nie. jangan la salahkan kiteorang.. bayangkan la, student asasi sains dah seribu lebih, x termasuk asasi kejuruteraan.. seribu lebih jugak. ramai tu. 

suara-suara yang agak sumbang boleh didengar time kiteorang berebut nak masuk dewan kuliah.. haaa,time tu.. agak2 nak meletup kot telinga.. panas!! dah tahu kiteorang nak guna dewan tu, cepat2 la keluar akak2 abang2 yang mifie sayang.. lepas tu, nak salahkan kiteorang pulak. not fair la kan. 

papehal yang berlaku kat sini, nak salahkan budak2 asasi.. cian woo. kiteorang x bersalah -.-
tahu la, kiteorang juzt 'menumpang' kat campus nie.. yaa, dewan kuliah ada yang belajar dekat Fakulti Sains Kesihatan (FSK) dan Fakulti Farmasi (FF).. bilik TEC lak tumpang Fakulti Farmasi. Makmal tumpang FSK.. mifie nak exam tumpang dewan kat FPTP. merata-rata kot, means dah try smua tempat kat campus nie. nasib la campus ni kecik jek..

>>> senior2, pelis be kind to us :)

perkara2 yang tak sepatutnya korang buat terhadap roomate anda

# Bising
kalau roomate anda sedang tidur,sila buat demikian jika nak try makan kasut. haha. roomate anda hanyalah manusia biasa yang memerlukan tidur yang secukupnya.. Tolong la. Jangan buat bunyi2 yang pelik *choii,ni bukan entry lucah.gyahaha*  seperti : tutup loker dengan kuat, bergayut *handphone,bukan pokok...lain tu * dengan nada suara yang agak2 nak pecah telinga.. ya,ya.. saya x kesah anda buat cam tu =.=!

# Suka Meminjam
mifie bukan la kedekut sangat sampai tak nak bagi pinjam barang.. tapi agak laaa.. Kalau dah selalu pinjam-pinjam ni, tuan punya barang pon naik rimas.. Ingat ni 'along' ke nak pinjam-pinjam haa?
kalau nak pinjam, jagalah barang tu elok-elok. Ni tak, buat macam barang sendirik. Yang paling best, 'pinjam' curi2.. mak kauuu. BANYAK SANTEKKKK! oh,lupa.. memang aku beli barang nak bagi kau guna..
=.=!
>> nak bergaya sakan, tapi bergaya, melawa dengan barang2 orang , baju, shawl, beg... malu la. kalau kongsi2 tukar x pe ar jugak, ni kau sorang jek. er, x apa.. pinjam la selagi muka x malu nak meminjam..

#  Kedekut
Kedekut @haji/hajjah bakhil. keh3! sesuai la.. kalau dah suka sangat meminjam nie, for sure la orang2 speasis nie kedekut kan. "stingy!" duit elaun dapat banyak2 ko nak simpan duit tu beranak ke? daripada asyik pinjam , baik beli la.. boleh gak kau guna masa lain kan? 

#Pemalas
haaaa, ni masalah utama la ni.. dah nama kan tinggal satu rumah, jangan la jadi pemalas.. berat sangat ke b***** kau tu nak tolong sapu bilik? aku x suruh kau sapu tiap2 hari, tapi ni kalau dah kes x pernah sapu langsung, haiiihhhhh, kalah anak raja.. kau ingat aku jadi bibik free kau ke? nanti kau nak jadi bini orang. rajin2 la pegang penyapu tu.. x kan nak harap kat aku je kot sapu bilik neh.

#Pengotor
kalau dah malas,mesti pengotor kan. *sila2 hempuk saya kalu x betol!*
tapi mifie rasa,dah betol ni..kan2?? air tumpah bawah meja sendiri,tapi x lap.. air milo kot! air kosong x de hal la sangat.. last2, roomate kau ni yang terpaksa lap kat bawah meja kau. nak cakap 'tenkiu' pon x. wat2 x nampak ek aku jadi cinderella aritu? amek kain,tolong lap. bukan meja aku,meja kau la anak raja intan berlian mas perak.. puiihhhh..
bayangkan air susu nie sebagai air milo


#kacau roomate anda tidur
sama macam tadi,bising salah satu teknik2 mengacau roomate anda *sila lakukan jika ingin mengacau mereka* , tapi nie dah kacau. maksudnya, kejutkan roomate anda even x ada pape hal yang penting.. lain la kalau bangunan terbakar ke, haaa, yang ni x pe la nak kejut, nak pukul kasi dorang bangun.. ni roomate tengah syok2 layan mimpi kering *bukan basah* kau pergi kejut, sebab >>>>> nak pinjam lappy (nak bukak FB) waaaaaa! kalau la mifie tengah mimpi jumpa prince charming ke, memang laaa.. =.=! x taw nak buat apa.. nasib badan.
-
-
-
-
-
-
jadilah roomate yang terbaik untuk roomate anda.. jangan biarkan diri anda di selubungi ..................
(sapa2 yang ada pengalaman camni,share2 story korang)

khurafat @TS

sempena cuti Thaipusam  (betol x eja nie.) kames lepas, mifie n kawan2 satu hari suntuk kot lepak2 jalan2 kat TS (Time square).. wat release tension. haha! tension ke duduk dalam hutan Puncak Alam nie..? aigooo~

dalam pukul 10.30 a.m tu dah sampai kat TS berbekalkan driver yang agak hebat!salute la Q.. ngeh3! Q or kiteorang panggil PAPA.. PAPA!! 

samapi2   sampai2 jek terus naik lif pergi tingkat 5.. COSMO WORLD BERJAYA TIMES SQUARE.. first time kot nak main kat nie.. tiket dalam RM37. untuk age above 13 dan yang ada MY CARD.. Yang penting , x de my kad lagi mahal.. wooot2!
bukti yang kita dah bayar nak masuk dalam cosmo world neh.


siyes takut naik benda neh... nak tercabut jantung. pergh! terbaik ar.

abes main 2, member ajak lak masuk rumah hantu.. hehe! nak sangat jumpa hantu,so kiteorang masuk.. harga tiket lain lak.. RM9.. melayang~~
even dah tau 'hantu2' kat dalam 2 memang manusia.. tapi still takut maaa. terkejut .hantu kak limah pon boleh terkejut...haha.

abes main, pergi lunch.. sementara nak tunggu movie pukul 2.40.. round2 la TS dulu.. ramai seyh manusia.. nak2 kaum cina.. alaaa,dorang kan nak raya.. xpe,i bagi dorang shopping.. (macam TS ni aku punyer jek..hik2!)
comel deco kat mid lagi.. :D

masuk panggung, penuh... nak try layan movie KHURAFAT.. ramai yang cakap best.. best sangat ke?? hmm, boley la tahan.not bad la.. good job syamsul (johan).. part paling mifie suka dalam filem khurafat, part JOHAN (syamsul) angkat mayat ex-GF die. charming kot... tapi seram~~

ade x real punye wat camni? ada berani?

ending movie nie. er.er... no komen.. korang tgk pastu lu pikir la sendiri.. ^^

-
-
-
-
-
-
-
-
-
malam lak,pergi makan satey kajang. kawan belanja .terbaik ar...
*lain kali belanjer lagi taw*


muka2 gelojoh ... *abaikan*

SEGMEN: we are under 18

we are under 18 *wink2*
sekarang da umo 19. weee~
tibe2 nak join segment SYAHIR nie ..
best kot komik nie.. hehe *sila abaikan*

(klik gambar di atas)


pic masa hari kokurikulum kat sekolah *form5*

last paper SPM2009 *cari mana aku.hehe*


tiba2 miss kat zaman sekolah dulu.. even baru setahun lebih tinggalkan zaman sekolah,tapi memory2 still fresh lagi dalam kepala nie.waa!

readers : jom join. x rugi kalau join, hadiah pon best pe! *harap2 terpilih* :)
sambil2 ingat balik zaman2 nakal kat sekolah dulu .. err,nakal ke?nerd je kan?haha


Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli

Sandiwara seorang insan

mifie seorang perempuan :D

senang je nk join entri nie.. just bagitaw korang ni male or female. dah,2 jek ^^
 *klik gambar di atas*

JOM GEGAR BLOG!

BEN ASHAARI

segmen baru dari en.ben..  meh ramai2 pakat join :) (klik gambar)

: Langkah mencantikkan profile baru Facebook :

tutorial nie khas wat cik aneep amirah. makcik, baca  sampai paham taw. kalau x paham, tanye oke.



: OH! Mark Zuckerberg :

kat sapa2 yang still x kenal lagi dengan Mark Zuckerberg ni boleh la korek2 siket pasal mamat sorang ni. [link] famous kot sekarang nie.. pandai guna FB , tapi x taw sapa pengasas, pe barang. haha! mamat nie la yang dok buat benda alah 2.. kalau FB xde, maybe sampai sekarang aku still dok main FS (friendster). hihi! ^^
tapi acc untuk FS da deactive, myspace pon. x larat nak layan banyak2 sosial network neh. blog pon kadang2 je kot update. -.-! first2 blogging memang ar semangat lebih, aura banyak time 2. (pe kaitan neh. adeh!)

mesti dah ramai yang taw pasal FB nak 'mati' .[link] kalau betul la pe yang Incik Mark ni bgtaw, kot2 ramai yg b'blogging. kot je la.. traffic cepat naik la pasnie. owh! pastu banyak la dengar ayat, 'blogwalking (bw) here!visit me too..' , 'dah follow awk,follow balik saya taw', 'follow me back!' ayat2 ni bersepah2 kat shoutmix 2. cuak kot. xde modal lain ke? kalau x promote diri,mesti nak promote barang2..huuuu. tau sangat la, yang dok BW 2 bukan baca sangat kan entry2 kat blog, saja nak tinggal jejak nak suruh jenguk dorang balik. T.T (emo x pasal2.haihhhh)

balik kat crite asal.haha. xpasal2 aku merapu pelik2. lama x tulis panjang2 neh..  pasal FB lak, memang dah lama wujud pasal NEW PROFILE kat FB 2. kalau sebelom ni, sapa2 yang nak wat new style 2 je kan yang akan guna profile style baru 2. dari dulu memang aku x SUKA kat profile baru tuhh.. x lawa kot.. x kemas, b'selerak jek.dets why aku mantain kan profile lama 2.
 chesss!tiba2 jek bukak Fb arini, dapat profile baru! waaaa~ nak yang lama punya! abang MARK ZUCKERBERG, sampai ati u kan. hukkk :(

ayat2 romeo encik MARK ni : 'Facebook is mine and if you hate the new profile, get lost or go to myspace/friendster '

x boleh blah betol la ayat,rasa nak cubit2 jek.. x jadi la nak ngorat u.. ngehs3!

tapi yang special pasal new profile nie, kita boleh design Fb ikut pic profile kita.. mesti dah ramai yang taw pasal ni kan.. 
ni percubaan pertama aku buat. heee

18/1/2011

p/s : kalau ada sape2 yang x taw lagi nak buat profile camni,sila bertanye :)

short post



er,ko bajet suara ko best ke? agak la wey, org nk stdy.. ko pergi melalak kuat2 dok nyanyi..
klo best cam ct xpe ar gak.. sedar la wey...


p/s : totally not in mood to blogging.

: hepy bufday! :

1/1/2011

2 orang yang penting dalam hidup aku lahir pada tarikh yang sama, tapi lain2 tahun laa. hehe

1st :: my daddy :)

happy bufday 2 my lovely daddy WAN AHMAD HASBI B. WAN JUSOH.. sory abuya (panggilan untuk my dad) , kakak (panggilan manja aku ^^ ) x sempat nak post semalam.. broadband slow ar -.- 
hari ni pon oke kan?? hepy belated bufday! semoga abuya menjadi ayah yang terbaik untuk family.
terima kasih sebab layan kerenah kakak yang agak nakal nie.haha (pengakuan berani mati).
sayang abuya! muaahhhhh!
semoga abuya berjaya dalam kerjaya.
semoga panjang umur
semoga muda selalu
semoga di murahkan rezeki.
semoga selamat semuanya... 

Ya Allah… Hindarkan ayahku daripada segala kepayahan yang merungsingkan, pemikiran yang membingungkan dan pengalaman yang menyedihkan di sepanjang tahun² yang akan datang ini. Kurniakan kepadanya keselamatan dalam pemeliharaan-Mu yang dapat melindungnya dari sebarang kejahatan, keburukan dan kerunsingan.Ya Allah, panjangkan umurnya dalam keimanan, sihatkan tubuh badannya dengan kecemerlangan akal juga berikan dia kesenangan harta benda yang penuh keberkatan.Ya Allah, ampunkanlah segala kesalahannya, dan terimalah segala kebaikannya dan Rahmatilah kehidupannya dunia dan akhirat.
Amin Yarabbil-alamin.

 2nd :: MUHD FARIHAN

farihan @ han @ he @ ayan @ adik (er,jgn marah.haha).
salah sorang dari my bestie. wahhhh! tahniah la da masuk umo 18..hik3! welcome 2 18 world! aku da ready nak masuk umur 19 ni.. dia lahir 1/1/1993.. paling muda la kalau dalam kelas dulu.. kiteorang satu kelas time skolah rendah. SK AMER. oke2! boley refer entry nie pasal dia. [link]
time aku call nak wish bufday 2, dia kat langkawi.. wah3 kamooo.. bestt eh makan angin.. mentang2 elaun matrik dah masyukkk.. jimat2 yek! dah lama x lepak sama2 kan. last jumpa pon time raya pose aritu.. nanti dah abes matrik, mai deraks kat besut ok.. kau datang, aku blanjer.. tarahal laa.~
> semoga berjaya. 4flat. INSYAALLAH.
> semoga dapat tunai impian nak masuk UTP for degree.. chaiyokkk2!
> nanti dah de awex, jangan lupa kenalkan.. eh,WAJIB kenalkan k.. haha
> sory for da all mistakes that i've done :)
> jangan lupa memory2 lama :D
> jangan main panas , even u aktif sukan. x pasal2 'puteh'..hik3

: Lalink ke -100 :

yeah... tahniah2!! 
sekamar rindu.. anda lah orang2 yang di cari.. yep! new year lak tu.. 
tibe2 rindu kat u la 
tahniah sebab jadi follower yg ke - 100 ^^
i still baru dalam dunia blog2 nie, so oke la da ade 100 lalink! ihiks.. :)

hadiah untuk anda. mwahhhh!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...