oh! Bas

banyak siot kes bas excident sekarang nie. malam tadi, sepnajang sepanjang perjalanan balik ke besut, ada 2 excident. lokasi x dapat dikenal pasti. masa tu gelap. yang nampak, first, bas transnational excident dengan kereta. agak teruk jugak la. second, x jauh dari yang first, satu lagi bas. bas RENGIT, terbalik. tapi x ada excident dengan mana-mana kenderaan lain. hmm,agak takut la masa tu. maybe cuaca x elok, jalan licin. just tunggu keluar dalam paper jek.

pasal bas satu lagi,memang aku bengang giler! bas yang aku naik. aku beli tiket turun kat JETEH, harga pon mahal dari biasa. tapi sampai jek dekat bandar MACHANG, driver aka pakcik tu cakap, 'budak2 yang turun kat jerteh, turun kat sini oke!' siot la. budushhh! x bagitau awal2. agak la. kalau bagitau awal2 kan senang nak call ayah datang amek kat situ. dah la jereth dengan machang dalam setengah jam. sabar je la! bas penipu. cishh!

6 orang buat nakal:

mahirahnazlim said...

seriauu tgk bas3 nih . tp bas jugak yg naikk . doa je la byk3 time naik bas : )

misz FaTiN said...

cuak nak naek bas skrg ni.. adusss..

akmal afiqah said...

#mahirahnazlim : tu la.bas jugak.huhu.

akmal afiqah said...

misz fatin: yup.agak ar.. mintak jaoh dari semua tu.

kay_are said...

sebenarnye xleh nak salahkan bas gak.. bas slow, penumpang bising, cakap lambat r, ape r.. bile laju accident, pemandu lak salah.. cane 2? =)

akmal afiqah said...

kay are : errr..no komen la tu. tapi kalau dh taw jln licin ke,tmpt 2 bhye..xleh la nk bwk laju kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...