: Linkwithin :

tutor untuk Aril lagi. :D

apa itu Linkwithin :
Linkwithin ni thumbnail yang memaparkan post2 lain yang ada dalam blog korang..

contoh :
ni contoh dalam blog aku :)


cara-cara nak letak Linkwithin ni :

1. bukak web www.linkwithin.com

2. pastu akan kuar macam ni.. isikan maklumat yang benda tu mintak.

3. Jika background korang gelap , tick kat kotak kecil tu.. dan pastikan korang masukkan bilangan thumbnail yang korang nak *mengikut kesesuaian lebar blog anda *

4. Klik pada install widget.
Cara Letak Linkwithin Dalam Blog

5. pilih blog korang.. lepas tu, klik add widget.

6. save :)

4 orang buat nakal:

Bashtiah said...

Sangat2 berguna! tapi kita boleh pilih x nak link post yg mana kita nk?

akmal afiqah said...

x boley la.
dekat stiap post,akan kuar thumbnail yang lain.

a r i l said...

terbaek la..i loike!thanks.

akmal afiqah said...

aril : like aku ke?hua2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...