EH! Ketawa pon berjangkit ke?

Tadi dok sibuk belek-belek paper, ada satu entry, tajuk hot bagai. `Apa jadi kalau doktor lelaki bersalin’  errrr.  Nak tahu jawapan, tunggu lain kali. Keh3!
**selingan **
sumber

Entry tu x ada kaitan pon dengan tajuk. Dok story morry pasal ketawa. Haa, korang tau x yang ketawa ni boleh berjangkit? Bukan demam, batuk selesama je tau. Ada kajian bagitau kat fefiqah, jangkitan ketawa ni lebih berjangkit dari batuk dan bersin. choii. X pernah dengar pon sebelom ni. Huhu. Contohnya macam ni la, kalau dok 10 orang.  Yang  sembilan dah ketawa, x kan sorang lagi dok diam. Kan? Melainkan dia selowwww siket x bape paham kelakor tu . haha.

Ketawa gak dapat merapatkan hubungan kemesraan antara kita.  Jomla kita ketawa.  Untuk kita-kita ajee  :] .  selain tu , ketawa ni menggerakkan perubahan kesihatan dalam badan. Kirenya, memang baik untuk kesihatan uolss. Kelucuan ni dapat menguatkan sistem kekebalan, bukan kebebalan okai!. Ia juga menguatkan tenaga , menghilangkan kesakitan dan stress. Bab tenaga tu x tau la yang zahir ke batin. hihi .

Ni adat bergurau-senda. bukan makan je ada adat ni.
  • -          X guna perkara yang bohong
  • -          Gurau-gurau x ada unsur penghinaan
  • -          Jangan takutkan orang dengan melawak
  • -          Bergurau di tempat yang sesuai. Mean, dalam meeting x payah buat bergurau la. Huhu
  • -          Jangan melawak sampai berlebihan.

Nabi SAW bersabda : “janganlah kamu banyak ketawa. Sesungguhnya banyak ketawa boleh mematikan hati”.

Wahwah. Dah macam ustajah dalam rancangannnn manisnya manisan ini. *jelez leteww. Kau ado nyah?*

16 orang buat nakal:

Tapak Kaki said...

takat ketawa biasa-biasa tu selalu la.. sekarang dah jarang ketawa sampai berdekah-dekah berair mata.. bagus jugak kan.. takot nanti mati hati..

akmal afiqah said...

@Tapak Kaki hihi. setakat dok tgk maharaja lawak ni. adeyh. semput haaaa

man said...

ketawa seorang diri, orang boleh salah anggap pula...

akmal afiqah said...

@man sorang2 dalam bilik x apa. hihi

Luqaz™ said...

aku ktawa tgk maharaja lawak je la..haha.. nk pecah prut lg2 g sepah semput tu... lasp nie dh xde la..dh abis..haha :)

-www.luqaz.com

a r i l said...

besnyerr bergurau!

Anis Adila Aris said...

ketawa pun boleh buat awet muda..hehe :D

akmal afiqah said...

@Luqaz™ teanjatt boboboi.. haha

akmal afiqah said...

@a r i l aril tuuu. pak datin.

akmal afiqah said...

@Anis Adila Aris haaa. sy muda lagi. hihi

cik mun said...

saya pun muda jugak:p
hehe

akmal afiqah said...

@cik mun i lagi muda. haha. nak jugak :p

KedondongLikat said...

ye ker.. ingatkan menguap jer berjangkit.. he3...!!

**followed..!

Faez Rusni said...

ketawa kejam berjangkit tak??

hahahahaahahahah...

akmal afiqah said...

@KedondongLikat ye lah :D

akmal afiqah said...

@Faez Rusni haha. ketwa kejam camne tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...