Nak sihat? Nak cantik? Jom try VCO..

Salam 1Blogger. selamat malam. selamat membaca!
kali ni Fiqah join satu contest anjuran Ifna Catalyst's.




disebabkan pernah berurusan dengan Ifna Catalysy's ni, akak Ifna *bukan nama sebenar. hehe * ajak fiqah join contest nie. ^..^


VCO? mungkin dah ramai yang kenal dengan VCO kan? VCO atau nama dalam surat beranak Virgin Coconut Oil. Dalam bahasa kita, minyak kelapa dara. sound great right? hehe. nama je DARA, tapi TERUNA, KANAK-KANAK pon boleh pakai try. lain kata, semua pon boleh! VCO juga bukan untuk si DARA sahaja, yang dah berkahwin pon boleh cuba untuk mengekalkan keanakan daranya itu. keh3! betol x bahasa tu? ampun ya -.-


pic kurang clear. hehe

VCO softgel capsule



sedikit info tentang VCO :
Fungsi & Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :


Untuk kegunaan luaran :

1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan

2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar

3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit

4 . Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama

5 . Mengatasi masalah kulit berminyak

6 . Mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan(masalah keputihan)

Untuk kegunaan dalaman :


1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi

2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino 
3 . Melegakan pernafasan

4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar

6 . Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon

7 . Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri

8 . Memperbaiki kandungan asid dalam rahim

9 . Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin

10 . Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita(memperlambatkan proses)


seriusly, sejak umur makin meningkat ni, kena la jaga kesihatan diri . kalau x diri sendiri yang jaga, siapal lagi nak tolong jagakan. Fiqah baru try VCO ni. tapi Alhamdullilah, paling nampak kesan, period pain dah berkurang. x sesakit macam dulu. Sebelum ni, hanya Tuhan yang tahu sakitnya bulan-bulan itu . huhu. 
Paling penting, VCO sangat-sangat bagus untuk kesihatan luaran dan dalaman. cantik di luaran sahaja tidak cukup.

kalau nak order, bolehlah add Ifna Catalyst's

p/s : saya suka berurusan dengan Ifna Catalyst's kerana lepas bagitau je akak Ifna nak order, akak terus post barang. memang pantas. HEBAT! xperlu tunggu lama-lama. barang sudah di post even belum bank in. bank in selepas itu. sila jujur ya. hehe :) TERbaik la Ifna Catalyst's.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...