patriotik. :)

Salam. :)
syukur kita masih lagi boleh menikmati berpuasa hari yang ke-9 . Alhamdullilah.

mesti dah ada yang buar buat countdown nak raya kan? kan. haaa.tipula kalau x ada. seperti yang ramai maklum, tahun ni kita akan sambut raya dengan hari merdeka pada hari yang sama kan. hehe. nampak sangat dok belek kalendar tiap2 hari ni :p

tahun ni dah genap 54 tahun negara kita Malaysia merdeka. sudah lama kan. syukur skali lagi sebab dah lahir dalam keadaan yang aman. Tapi masih ramai rakyat Malaysia yang x ada kesedaran dan semangat patriotik ni. dan ramai jugak bangsa yang nak menjatuhkan bangsa sendiri. ishk3. x patut betol. x nak la cakap pasal isu apa. masing-masing dah boleh fikir sendiri. huhu =.='

semangat patriotik tengah membara sebab baru balik dari BTN ( biro tata negara ). keh3. kalau x, maybe kesedaran tu lambat siket la nak ada. :p kantoi sudaa. nak cakap baru sangat balik dari BTN tu x ada  la. minggu-minggu lepas. tapi x berkesempatan nak story mory pasal tu. saja buat2 BZ. haha

meh nak cite meh..


boleh baca kan? BTN dekat Kem Bina Negara Meru. dekat jek dengan UiTM Puncak Alam yang pernah bertakhta di hati dulu. hihi

5 hari kat sana x balik dengan sia-sia. memang banyak sangat info baru yang dapat. rasa macam x cukup jek. kat sana banyak belajar pasal sejarah negara kita. macam mana negara kita merdeka. lebih kurang macam belajar sejarah. tapi rasa kat btn ni ilmu sejarah tu terus melekat. sampai siap boleh ingat pasal perkara2 dalam perlembagaan lagi. perghhh~ :p

tu la kan. dulu belajar sejarah sebab semata-mata nak exam. kalau x, memang x pegang la buku sejarah. dan lagi satu, buku sejarah amat sesuai di baca sebelom tido bagi membantu dapat tido lebih nyenyak. x boleh blah kan dulu-dulu. haha. dulu la. sekarang dah oke. sejarah best apa . ^__^

dapat file ni. ^o^ muka excited dapat file. hoho

ni jadual time kat sana. nasib bukan bulan pose masa ni.

 Wan Akmal Afiqah. itu nama saya. hehe :)

nak boleh pergi sana, banyak dugaan dan cabaran jugak la. haha. ayat x skema lagi memang x boleh. ambil flight dari KB- KLIA 24/7. then, sepupu pergi ambil kat KLIA. esoknya, sesat lak nak cari kem meru ni.dah sampai jirat cina. bayangkan la, drive punye drive sampai jalan mati. kanan kiri bukit penuh dengan jirat. walawehh. amoi ada kat sana jeling-jeling jek. mesti heran orang melayu ada kat jirat cina. kih3. tapi agak fun la. lam kereta dok gelak ramai-ramai. LOL

sambung lain kali lak. selamat berpuasa. selamat berbuka :)










2 orang buat nakal:

Luqaz™ said...

heppy nye org tuu..hehe
baru aku tau name kau ada wan..haha
jirat tu ape? xpnah dgr..hihi

akmal afiqah said...

@Luqaz™ kubur cina. hehe
ha'ah. ade wan. kat fb x letak la. panjang sangat,. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...