apabila CIKGU FIQAH mengajar..

Assalamualaikum wbt. salam sejahtera. selamat hari selasa u oll. 
waahhh. ayat sama di setiap entry. aku BZ untuk mengupdate belog ni. HIHI.

x nak cakap panjang-panjang. nanti ada orang borink baca. aku tahu, ada silent reader blog aku ni kan? HAHA.
semalam aku jadi cikgu. HOHO. BANGGA u. time tengah syok tidur di waktu petang sebelum masuk asar, mak panggil. owh, memang kacau tidur aku. sobs! sabor je la. mak cakap , ' malam ni kakak tolong gantikan kawan umi mengajar kelas malam ok' .......... =.=! MENGAJAR? KELAS MALAM?? watdeee...

mak cakap x susah pon, buku dah ada. suruh budak2 buat soalan, lepas tu bincang dah. senang. cakap memang la senang kan.
dah pukul 8.00. mak hantar aku ke sekolah mak. kebetulan adik aku pon ada kelas malam jugak. tapi bukan aku mengajar untuk kelas dia la. kelas satu lagi. kawan mak tengah sarat mengandung. dah x larat nak datang kelas malam-malam , lagipon jaoh. pulak tu, xada sapa nak tolong ganti kawan mak. nasib aku ada. HAHA. *terdapat keriakan di situ* :P

masuk kelas jek, budak2 naik heran. diorang cakap. kenapa masuk kelas ni. cikgu mana? HEHE. nasib ko budak kan. kalau x , aku sekeh2 jek. banyak tanya pulak dah. aku suruh dieorang amek buku sains yang ada kat depan kelas. buat set9. buat yang objektif je tau. kalau bahagian B , cikgu fiqah x pandai nak ajar. takut ajar salah, habes la kau. dah la budak-budak nak amek UPSR tahun ni. muehehehe.

aku bagi setengah jam jawab 30 soalan. lama tu. budak-budak dah bising. sekali larang, sekali senyap. lepas tu bising balik. hadoiii. SABOR JE LAAAAAA..
time nak bincang , aku suruh dieorang bangun sorang-sorang , baca soalan , and then bagi jawapan. mak aku ajar suruh buat macam nie. HEHE. bincang-bincang. mana x faham, aku explain balik. kenapa macam ni, kenapa macam tu. lagipun , silybus belajar masa aku darjah 6 dulu x jauh berubah. sebabkan dwibahasa, aku prefer ajar kot BM , kalau BI takut x faham. 

disebabkan keayuan aku ni. *** jangan muntah wey!*** budak-budak buli aku. aku x sampai hati nak marah. biarkan je la. lagipon budak-budak je kan. aku pernah lalui zamaa-zaman hingusan neh. best je kan wat bising dalam kelas. berborak dengan kawan time cikgu mengajar. x tahu cammnana perasaan cikgu kat depan. sakit hati makkk. baru aku tahu. baru aku sedar. kita syok-syok mengajar kat depan, budak-budak main kat belakang. wooooottt!

cammana juga aku baru faham perasaan cikgu yang bersungguh nak murid-murid faham yang dia ajar. selagi student x faham, selagi tu la x sedap duduk kan. ye la, kesian kat student kalau diaorang x faham. semangat datang kelas malam-malam, tinggal tv kat rumah , tinggal FB kat rumah. last-last pergi kelas , cikgu ajar x faham. aku baru sedarr..

amat besar peranan cikgu kan.. over giler aku. baru satu malam mengajar. HAHA. plus, kejap je. sejam setengah. hehe. x hairan la akn kan. KAU ADAAA???

paling best bila student panggil CIKGU. ada yang panggil TEACHER.. HIHI. malu nyahhh. time nak balik, budak-budak datang salam dengan cikgu fiqah ni. bahahahah.

sekian :)
terimakasihsudibaca...



wooott :::  join blog list Enchik Nine, JOM JOIN!!

10 orang buat nakal:

anum_taec said...

cikgufiqah.....
hihi

anum_taec said...

cikgufiqah..
hihi

akmal afiqah said...

@anum_taec hahahahahaha...

cKEn aHmaD said...

teringat zaman sc0ola...
sk amer...
hahaha
;)

akmal afiqah said...

@cKEn aHmaD hehe. yup3! miss zmn skolaa..

NurulAmnaNabihah said...

hahaha..ambik pnglaman ko cgu fiqah/..hahaha@akmal afiqah

NurulAmnaNabihah said...

ambik pnglaman ko cgu pikah..huhuhu

akmal afiqah said...

@NurulAmnaNabihah hola chekgu mena. hahaha

nurulfathiah said...

xlama jd cikgu lah mg..mak mg suh g mktab lah tu kalu buleh..hahaha..

akmal afiqah said...

@nurulfathiah haha. tgk la camne :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...