UMI saya pernah hilang sebab saya. hepy mom's day :)

UMI. selamat hari ibu :).
kakak sayang UMI ketat-ketat. muahhh.

bile ntah boleh bagi HABIB JEWEL dekat UMI. teringin sangat-sangat nak bagi kat umi. tapi, apakan daya, umi kena memahami anak mu ini yang hanya seorang pelajar. HEHE. x berkemampuan lagi. UMI tunggu yek! InsyaALLAH. one day maybe. setakat ni hanya mampu belanja makan kek untuk dimakan beramai-ramai bersama femly. 

tipula kan kalau ada yang x sayang dekat mak kan. tapi ada mak yang x sayang anak. yang pergi buang baby tu. sobs! kalau x nak, bagi kat aku x pe. baby comel2 kau buang. dasar hati busuk. x ada perasaan. wadefammm..

dalam mood hari ibu ni, satu peristiwa ni. kalau ingat balik. memang aku akan tangkap leleh la. munking bagi orang lain, peristiwa ni biasa2 je, tapi aku x. berlaku 2tahun yang lalu.

masa zaman-zaman muda *sekarang pon masih muda *. zaman-zaman tusyen. tusyen aku x ada la jaoh sangat dengan rumah. dalam 3 minit je kalau naik kereta. jalan kaki mungkin jauh la. ok. one day, aku ada tusyen . malam. tusyen lak abes pukul 10. nak dijadikan cherita , aku tunggu ayah datang ambil aku , x sampai2. dalam 10.10 *dah dikira lewat,,sebab orang makin sikit*. aku dah x tentu arah. makan x lena, tidur x kenyang orang cakap. aku call ayah. tanya , 'kenapa x datang lagi?' ayah jawab ' dah call umi suruh ambil kakak *panggilan untuk aku*' aku call UMI, 'umi, kenapa x datang lagi?' umi cakap, kejap lagi. ayah pon call aku balik, x apa la. tunggu ayah datang ambil. ayah ada kerja dengan kawan dia. ayah pergi mana ntah dengan kawan dia. naik kereta kawan ayah.

ayah pon naik heran sebab mak x datang ambil aku lagi. dah dikira makin lambat. 10.20. macam tu la. tinggal aku sorang-sorang dekat tusyen tu. er,student yang tinggal. cikgu ada lagi. xkan nak tinggal aku sorang-sorang kan. punca mak x datang-datang ambil aku, xjumpa kunci kereta. ayah dah terbawa kunci tu. sabor je la..

last-last ayah bagitau, tunggu kejap. ayah datang dengan kawan dia. ok. fine . aku tunggu =.=!
sesampai ayah dan kawannya, kiteorang pon balik. sampai2 kat umah, mak aku x de? what? mana umi? cari-cari dalam rumah, umi xada. umi pergi mana? umi hilang ke? tanya adik, adik x taw. ayah pon setat kereta, cari mak. aku tunggu dekat rumah. 

x lama lepas tu, ayah pon balik dengan umi. ayah cakap, umi dah jalan kaki jaoh nak pergi ambil aku dekat tusyen. sobsobsob. lepas dengar, terus aku nanges. sanggup umi jalan kaki, malam-malam pulak tu. dah la sorang-sorang. umi,kakak mintak maaf. kalau kakak tahu, kakak x call umi suruh datang ambil.
:'(

UMI saya. cantik kan.

selagi ibu anda masih ada, hargailah mereka..

8 orang buat nakal:

nadiyah said...

sobs..T_T..terharunye..

anum_taec said...

waa..so sweet ur mum..
jom kite sume pakat syg mok jom..hehe

Jake Aiman said...

I didnt expect the ending to be that touching! It is! huhu anyway, u should be proud and grateful to have a mom that loves u dearly..

akmal afiqah said...

@nadiyah huhu. :'(

akmal afiqah said...

@anum_taec haha. HARUSLAHH....

akmal afiqah said...

@Jake Aiman thanks beb.

Anonymous said...

hati sye tersentuh dgn entry kali ni

akmal afiqah said...

@Anonymous tenkiu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...