SPAM di Facebook. BAHAYA!

hye lalink! silent reader! stalker <yg penting ^^ >


Spam di FB semakin menjadi-jadi akhir-akhir ni. Mungkin ada antara anda yg tekan link tak sepatutnya.
So, jangan gatal-gatal tangan yg dah sememangnya gatal tu pergi klik dekat link2 yang agak mengarut itoo.
nak tau link-link yang x sepatutnya korank klik, kalau dah ramai sangat post benda tu, haaaa ye la tu.. hehe! tu jek yang taw. lagi satu, selain benda2 alah dan segala mak nenek benda tu bukan just post dekat wall, tapi kebiasaanya otometik hantar melalui chat box [yang ada lampu hijau tu.hoho . kawan aku cakap lampu hijau dekat chat box itu ibarat lampu disco. LOL ]





contoh-contoh link:.











link2 ni tersebar dan t'share secara x segaja sebab korang mungkin tak gunakan secure browsing (HTTPS) yg disediakan dalam akaun security FB..
Sila berbuat demikian sekarang..

cara-cara nya senang jek. just pergi dekat  Account > Account Settings > Account Security > https

share tu application fb yg telah dijangkiti virus rasanya.. dia akan tulis bawah status seseorang tu "via share"... block application tu. block app tu lagi senang ^^

lawak gak tengok status budak2 nie dok ulang benda yang sama. HEHE! kena block app ni, BAHAYA2!

8 orang buat nakal:

Luqaz said...

Oh..xtau lak blh wt https cmtu..thanks 4 de info..mmg bnyk gile spam kt fb..lg2 yg kuar kt chat slalu..sume ayt same je..mmg plik tgk..thanks again.. :)

WakafKita11 said...

owhh... baru taw sal https tu.. thnx2..

akmal afiqah said...

#luqaz : sama2 ^^

akmal afiqah said...

#WakafKita11 : welcome.. sharing is caring.. lalala :D

Anonymous said...

silent reader..stalker...utk aq ke??hahaha

akmal afiqah said...

@Anonymous
yaaaa...haha

VECHNO-MiX said...

like~

akmal afiqah said...

@VECHNO-MiX like like like.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...