betol ke jejaka di luar sana tak suka gadis yg memakai SHAWL?

Betol ke para jejaka di luar sana tidak suka kepada gadis-gadis yang memakai shawl? atau dalam bahasa melayunya....selendang seperti yang tgh 'in' sekarang?

tu pendapat masing-masing la kan. bagi aku la, pakai shawl lagi senang dari pakai tudung bawal tu.
sebab ::


# lebih simple. x payah tengok cermin pon dah jadi. belit je cam ner pon, last2 jadi la tu. haha.
kadang-kadang x sampai 2 minit pon nak ciap. see, dapat jimatkan masa.


# harga lebih murah kot. hehe! kalau ekonomi yang agak kureng macam saya, as student la.. ye la, harapkan elaun je. shawl sekarang ni yang rm5 pon ada. tapi kebiasaanya dalam area rm10 ke atas la. berpatutan la tu. murah. hehe. kalau beli borong lagi la dapat murah.


# Fiqah x pandai sangat pakai tudung bawal tu.. hehe *kantoi >.< tudung tu susah sket nak di betolkan. agak leceh la. depends on person la kan. kalau nak pakai tudng bawal memakan masa agak lama nak bersiap. pastu mula la mulut muncong2 dok tiup tudung nak bagi batol.haha . kalah anglelina jolie.


# boleh di gayakan dengan macam2 style. tengok you-tube, kat sana banyak tutorial yang ajar belit2 shawl nie.

amek kau. HAHA! sila sediakan baldi untuk muntah beramai-ramai. :P
btw, thanks to my bestie sebab kaci shawl ni.muahh!


tapi, tudung ariani pon lgi senang nak pakai. kalau nak lagi cepat,prefer tudung nie. tapi tudung ni x banyak sangat dalam koleksi. mahal kot ariani. tunggu mak belikan jek. hihi.

in ariani mood
gambar ini agak menipu. tuan yang asal tidak seputih macam dalam gambar nie. hehe. edit punye pasal.





bila pakai tudung ni, kena selalu pergi jamban la.HEHE! cermin itu amat berjasa.

p/s:: kena tanya kat my future hubby,agak2 dia suke x??-.-


22 orang buat nakal:

Amir Sauti said...

Janji tutup aurat..Ma comey sokmo.. hehe.. nk 'klik' sepak boleh? hahaha

Amir Sauti said...

Janji tutup aurat.. Ma comey sokmo. hehe..nk 'klik' sepak boleh? huhuhu

Luqaz said...

hmmm.kadangkadang nmpak serabut..hehe.. aku pn x bpe ske..*mcm aku lak yg pkai..haha

VECHNO-MiX said...

asal tutup aurat sudah......
xkirolah shawl ko tudung ko..
=)

Anak Die said...

aa..memg laki xsuke..cntahnya my bf la..xsuke law kte pkai..die kata law pkai tdg biase lg nmpk manis muka 2..hahah..tp kte pkai gak..besala pmpuan nk melaram kn..:)

afiqcm said...

future husband? Wahhh. haha. btw just wondering, nape shawl tu pny kain lain mcm je eh? O.o

akmal afiqah said...

@Amir Sauti time kaseh. hehe.
silekn la klik.. ak wt yg real punye kat mg.haha

akmal afiqah said...

@Luqaz ye ek? pendapat masing2..hehe

akmal afiqah said...

@VECHNO-MiX yup. betol :)

akmal afiqah said...

@Anak Die tu la pasal kan..haha.bile lagi nak melaram nie.. time tgh2 up la kan.

akmal afiqah said...

@afiqcm tetttt!hehe. kain lain mcm?? camne tu?

rtyqa wsabri said...

nyah...i loike..haha..

akmal afiqah said...

@rtyqa wsabri Datin. haha. i loike more n more la..

Nasuha Salleh said...

nice je u pakai tdung bawal tu!! =p
kte xpndai pakai slndang =(
mmg hidup brgntung tdung bwl je..
sob2

acied aikay said...

awak pkai ape pun canteek...
sy suker... :)

kira kekuri said...

okwy apa shawl ^^

akmal afiqah said...

@Nasuha Salleh ala,xpndai kena blajar la. xsusah pon dear. senang je.

akmal afiqah said...

@kira kekuri yeahh! :D

aisya said...

bf i suke i pkai tdung bawal je kot. aiyaaaaa T_T huhu. dy kate lg sweet :P

akmal afiqah said...

@aisya hm, skrg ni i tgh bljr blk pakai tdg bawal.hehe

cik zaza said...

kadang-kadang tu tak payah iron pun dah cantik. hehe

akmal afiqah said...

@cik zaza betol2. hehe. stail ape pakai kedut2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...