lajukan FB anda!


Lately,FB memang lembab giler  ar nak loading.. nak sign in pon b'minit2,satu hal nak tunggu lama2.  Fiqah ada la dapat ilmu baru nie. so,sharing is caring right? boley try!.. siyes agak laju la FB dari yg sebelum ni yg agak lembab tu..

1. Pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc\

2. Buka “hosts” file dan klik pada Notepad

3. Kemudian tambah nombor ni kat bawah sekali:

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com






4. Klik Save. Kalau “Access Denied”
Korang hanya perlu copy kat Desktop, Edit > Save,
Pastu replace dekat folder C:\Windows\System32\drivers\etc\


renung2kan dan selamat beramal.. ^^

15 orang buat nakal:

Dawa said...

thanks utk tips ni. mmg dok cari camna cara nak bg laju :)

epy (jerr..) said...

btol ke ni?
ade effect pape x nnt? hehe

akmal afiqah said...

dawa : sama2.. :)

akmal afiqah said...

epy(jerr...) : try la.. xde effect pon..

sarah mohamad said...

tengs atas tips ni. nanti nak try ah.
hihi

puteraduyong said...

takut pulak nak buat... :)

hanz said...

haha mmg banyak dah post mcm ne...tp jgn xtaw plak...ip adress yg kt atas tu milik sbuah company...so,dia mgkn bole bka fb anda,hack,dsb....haha buat la klu brani!

Luqaz said...

huish..mcm bahaye je nk buat...kalau tukar ip address sndiri boleh x?

akmal afiqah said...

hanz : owh..siyes?? dah x buat dah. btw,tenkiu..

akmal afiqah said...

luqaz : xpyh buat la -_-

Luqaz said...

@akmal afiqah ok.. takut gak pape jdi.. :)

akmal afiqah said...

@Luqaz better jgn wt.hehe

Miss Cupcake said...

tapi access denied x dtg pun...

Miss Cupcake said...

word access denied x dtg..bila g file>save then dah..mcm tu je..

Nabeel Fikree said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...