perkara2 yang tak sepatutnya korang buat terhadap roomate anda

# Bising
kalau roomate anda sedang tidur,sila buat demikian jika nak try makan kasut. haha. roomate anda hanyalah manusia biasa yang memerlukan tidur yang secukupnya.. Tolong la. Jangan buat bunyi2 yang pelik *choii,ni bukan entry lucah.gyahaha*  seperti : tutup loker dengan kuat, bergayut *handphone,bukan pokok...lain tu * dengan nada suara yang agak2 nak pecah telinga.. ya,ya.. saya x kesah anda buat cam tu =.=!

# Suka Meminjam
mifie bukan la kedekut sangat sampai tak nak bagi pinjam barang.. tapi agak laaa.. Kalau dah selalu pinjam-pinjam ni, tuan punya barang pon naik rimas.. Ingat ni 'along' ke nak pinjam-pinjam haa?
kalau nak pinjam, jagalah barang tu elok-elok. Ni tak, buat macam barang sendirik. Yang paling best, 'pinjam' curi2.. mak kauuu. BANYAK SANTEKKKK! oh,lupa.. memang aku beli barang nak bagi kau guna..
=.=!
>> nak bergaya sakan, tapi bergaya, melawa dengan barang2 orang , baju, shawl, beg... malu la. kalau kongsi2 tukar x pe ar jugak, ni kau sorang jek. er, x apa.. pinjam la selagi muka x malu nak meminjam..

#  Kedekut
Kedekut @haji/hajjah bakhil. keh3! sesuai la.. kalau dah suka sangat meminjam nie, for sure la orang2 speasis nie kedekut kan. "stingy!" duit elaun dapat banyak2 ko nak simpan duit tu beranak ke? daripada asyik pinjam , baik beli la.. boleh gak kau guna masa lain kan? 

#Pemalas
haaaa, ni masalah utama la ni.. dah nama kan tinggal satu rumah, jangan la jadi pemalas.. berat sangat ke b***** kau tu nak tolong sapu bilik? aku x suruh kau sapu tiap2 hari, tapi ni kalau dah kes x pernah sapu langsung, haiiihhhhh, kalah anak raja.. kau ingat aku jadi bibik free kau ke? nanti kau nak jadi bini orang. rajin2 la pegang penyapu tu.. x kan nak harap kat aku je kot sapu bilik neh.

#Pengotor
kalau dah malas,mesti pengotor kan. *sila2 hempuk saya kalu x betol!*
tapi mifie rasa,dah betol ni..kan2?? air tumpah bawah meja sendiri,tapi x lap.. air milo kot! air kosong x de hal la sangat.. last2, roomate kau ni yang terpaksa lap kat bawah meja kau. nak cakap 'tenkiu' pon x. wat2 x nampak ek aku jadi cinderella aritu? amek kain,tolong lap. bukan meja aku,meja kau la anak raja intan berlian mas perak.. puiihhhh..
bayangkan air susu nie sebagai air milo


#kacau roomate anda tidur
sama macam tadi,bising salah satu teknik2 mengacau roomate anda *sila lakukan jika ingin mengacau mereka* , tapi nie dah kacau. maksudnya, kejutkan roomate anda even x ada pape hal yang penting.. lain la kalau bangunan terbakar ke, haaa, yang ni x pe la nak kejut, nak pukul kasi dorang bangun.. ni roomate tengah syok2 layan mimpi kering *bukan basah* kau pergi kejut, sebab >>>>> nak pinjam lappy (nak bukak FB) waaaaaa! kalau la mifie tengah mimpi jumpa prince charming ke, memang laaa.. =.=! x taw nak buat apa.. nasib badan.
-
-
-
-
-
-
jadilah roomate yang terbaik untuk roomate anda.. jangan biarkan diri anda di selubungi ..................
(sapa2 yang ada pengalaman camni,share2 story korang)

15 orang buat nakal:

nur said...

betul dan betul dan betul!

Jemput keALL IN ONE

akmal afiqah said...

nur : waaaa..how to solve?:(

niesz said...

dulu rumate niesz pon mcm ni..geram giler kot..rase nk tampar2 je..hahaha..last2 ni angkut bntal tdo bilik kwn lain..

akmal afiqah said...

nasib la kan niezs... kena sabar je la untuk sem nie..huaaa1!

ZACK ENTRY said...

jangan khianati kawan..=)

Rie said...

singgah sini :)

rie pun ade roomate jenis pengotor dlu
rasa nak wat sempadan daerah pakai masking tape..haha

akmal afiqah said...

#zack : yep..

#rie : ahaha..tula pasal, kena sabar je la..=.=

mohd zhafri said...

gue paling pantang rumate pengotor...
tapi skng dh x de rumate...hahahaha

akmal afiqah said...

#zhafri : kena tahan je la lagi sbulan lebih..
beter dok sorg2 cam nie :(

cikdieyla said...

part "pemalas" tu aku setujuuu sgt3
HAHAHA

akmal afiqah said...

haha. pemalas 2 dah x leh nak ubah! sakit ati. :r:

mAy Lee said...

ak pon ad pngalaman mmpunyai roomate sbegitu.. tp nsib ar.. ye x byk wt gtu k ak sbb ak mmg tnjuk glew2 hop ak x ske prngai ye,.. p ye wt ngn roomates ak hop len2 n dorg cm x ksah jew.. ak pon x amek pot larh.. ahaks~ kesimpulannye.. malang tol nsib lau shring bilik ngn makhluk gini.. huhuhu

akmal afiqah said...

@mAy Lee haha. makhluk terus. ak xleh la, sbb die je roomate aku. 2org satu bilik.

Anonymous said...

nk share :)

akmal afiqah said...

@Anonymous silekan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...