Apabila Senior Bersuara




Dah jadi lumrah hidup kalau senior buli junior kan? zaman-zaman sekolah menengah banyak berlaku kes macam nie.. kat Universiti pon ade jugak.. Tapi mifie x pernah lagi kena buli taw, membuli pon x pernah. biasala,budak baik!hihie..

pertama sekali, mifie nak mintak maaf la kat senior2 campus mifie sekarang ni, banyak kot ada dengar suara2 sumbang dorang. mostly, x puas hati kat junior2.. or lebih afdhal lagi, kat budak2 asasi.. ya, salah seorang budak2 asasi tu mifie la.. kiteorang x bersalah la kakak-kakak, abang-abang.. :(

sebab utama ramai yang x puas hati kat bebudak asasi nie, kiteorang intake batch paling ramai UiTM ambil sebagai pelajar asasi. so,sebagai pelajar asasi, diwajibkan untuk kiteorang tinggal di kolej. konklusinya, kakak2 abang2 ramai yang x dapat kemudahan kolej. hmm,kesian pon kesian gak. tapi,kiteorang bukan mintak nak jadi macam nie. jangan la salahkan kiteorang.. bayangkan la, student asasi sains dah seribu lebih, x termasuk asasi kejuruteraan.. seribu lebih jugak. ramai tu. 

suara-suara yang agak sumbang boleh didengar time kiteorang berebut nak masuk dewan kuliah.. haaa,time tu.. agak2 nak meletup kot telinga.. panas!! dah tahu kiteorang nak guna dewan tu, cepat2 la keluar akak2 abang2 yang mifie sayang.. lepas tu, nak salahkan kiteorang pulak. not fair la kan. 

papehal yang berlaku kat sini, nak salahkan budak2 asasi.. cian woo. kiteorang x bersalah -.-
tahu la, kiteorang juzt 'menumpang' kat campus nie.. yaa, dewan kuliah ada yang belajar dekat Fakulti Sains Kesihatan (FSK) dan Fakulti Farmasi (FF).. bilik TEC lak tumpang Fakulti Farmasi. Makmal tumpang FSK.. mifie nak exam tumpang dewan kat FPTP. merata-rata kot, means dah try smua tempat kat campus nie. nasib la campus ni kecik jek..

>>> senior2, pelis be kind to us :)

4 orang buat nakal:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

eh tension jugakk eh terpaksa berhadapan mslh camnii? waa, sesetengah org yg tak biasa, mestii boleh tekanan jiwa and memberi kesan terhadap pelajaran. cewahh, pjg pulak fifiey membebel . hehe

take care kak pikah:)

akmal afiqah said...

normal la tu fifiey.. haha. tunggu la nanti jadi senior,buli balik junior (niat jahat)..hahha:D

anum_taec said...

buli balik..haha

akmal afiqah said...

#anum : insyaAllah... hak2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...