dari ZiZhuYuan GongYuan ke Xidan-西单

Sempena weekend yang tiada kelas, bagi memenuhi kekosongan di hari minggu ni, senior from Bewai (BFSU-Beijing Foreign Studies Uni ) telah bawak adik-adik terchenta dari Beiyu (BLCU) ni ke ZiZhuYuan GongYuan. kebiasaan setiap jumaat kami girls from Beiyu ada usrah dan bacaan yassin. tapi minggu lepas tukar aktiviti siket. berusrah di taman.lagi best. sambil beriadah sambil beribadah. ye idok?

pukul9 pagi bertolak, sampainya kami kat sana dengan menaiki bas no 86. eh,68. eh, lupe. x pernah hafal no bas, rasa macam pernah tengok je area taman ni. owh, kiteorang pernah sesat sampai sini. HAHA. sila rujuk entry ni [link]. 
di saat kami budak suka jalan sesat. kehkeh
apa yang kami-kami buat di ZiZhuYuan GongYuan.? aktiviti yang dah memang wajib haruslah makan kan. hehe. tujuan kami ke sana nak berkumpul beramai-ramai adik-adik dengan akak-akak, berusrah, bertadarus,  bermuhasabah diri.
biarkan gambar yang bercerita :)


antara aktivitit masyarakat di sini.














copy from kak Syafiqah Rahmat



apabila Islam dipandang asing, beruntunglah orang-orang yang pelik itu.
Alhamdulillah, perancangan aktiviti ini berjalan dengan lanjar dengan izin-NYA

kami-kami budak yang suka jejalan, time ondeway nak balik, dengan unplan lagi, kiteorang bagi kata putus nak jejalan kat Xidan kerana hari masih terlalu awal nak balik time tu. muehehe. kami-kami balik ke hostel dengan subway, tukar pakaian, solat zohor, solat asar. lepas asar, kiteorang gerak ke subway dan menuju ke Xidan.

Xidan sangat lawa dan siapa-siapa yang shoppingholic tu sangatlaaaahhhh sesuai datang sini. tapi akan tetapi, kiteorang x bercadang nak bershoping pon kat sana, tapi nak berice skate. 

xserik-serik lagi kan dapat ice bite kat lutut time ice skate dolu-dolu. teheeee ^^






budak suka jejalan. hehe


yang penting glove dari sunway. haha

kecik je tempat dia. jauh lagi best sunway!



zaijian!
lots of love from Beijing :]


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...