plan ke Tianjin, tapi sampai di Beijing zoo (!)

ni hao! :)
sebelom neh kiteorang diberitahu oleh laoshi yang akan ada trip ke Tianjin. woahhhh! sapa x excited weh bab jalan2 ni. pergi dengan bas University pulak tuh. 
so, preparation nak ke sana tu ofkos lah kena ada bekal makanan kan. ye laaah. jaoh kot tempat tu. laoshi cakap ade la dalam 2 jam lebih lebih. pagi2 lagi dah ke dapur, goreng nasi, buat sandwich, goreng nugget. nugget tu dah macam wajib lak. haha. 

pukul 8 dah kena naik bas. oke, mesti TERlambat sket. eheee. siket je, xbanyak. :p
xsmpai suku jalan dah lentok dalam bas tu. dah setengah jam jalan, bas asyik brenti. ingatka bas sakit, TAPI ouchh. got bad news from laoshi. trip terpaksa cancel sebab cuaca buruk. kabus tebal sangat kot. ataupun sebab jalan jem. bahaha. tapi kenderaan memang x boleh nak gerak la. so, kena patah balik. hampir 2 jam kot dok tengah2 jalan tuh =.=

view dari dalam bas, nampak matahari tu.
dengan muka frust menonggeng u.u *muka frust* , kiteorang plan nak jalan-jalan lagi. ye la kan. hujung2 minggu dengan dah bersiap ni x kan nak balik bilik tido je kan. kannn? ngeh2.

ape lagi, meronggeng la keje nye. x habeskan duit x sah. sobsob. elaun oh elaun :|

Beijing Zoo menjadi mangsa kami minngu ni. owyeah! tiket masuk hanya RMB20. lama weh x tengok2 binatang ni. skali skale ziarah binatang-2 tu oke what?
:]


















walau di mana berada, kewajipan harus ditunaikan. :)
camni la kami budak2 oversea. mana ada surau.













pabila jumpa dengan muslim yg lain kat sini :]







kbai. ._.

9 orang buat nakal:

Amirah Adnan said...

sedih pulak tgk part semayang tuh

akmal afiqah said...

@Amirah Adnan dah biase ngan keadaan gitu.

akmall said...

akmal... *mintak komen kat blog i boleh?..

nak tanya.. lau trip pergi ke China, Beijing, berapa ribu untuk 5 hari?

akmall said...

Owh.... erm.. lau cmtu... okay la kan..itu kiranya termasuk ticket ke?.

tahniah la dapat belajar di luar negara.. i was dreaming to get there.. but i am not in your state.. Terengganu.. UNISZA...ring any bell?

NuRul said...

yup...pepon jangan tinggal solat..kan2
cantik zoo dowang....

MiFiqa said...

sedih tgk part solat..
btw,panda itooo comeyyy..
nanak satu bole ? ;)

akmal afiqah said...

@NuRul and sangatttt luas. ni pon x habes round lagi. huhu

akmal afiqah said...

@MiFiqa x moo bagi. wekkk :p

Anonymous said...

smaye pah tayamum ko rano?hehe..
bilo lah nok g lawat neh..insyaAllah tahun depe ko..haha.*koya

aku g vietnam pong surau xdok..tnds pon ado separuh2 xdop paip.waa..haha.paka botol.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...