tutorial :: read more cara simple

assalamualaikum. salam sejahtera. salam 1 Malaysia :)


tutorial kali ni nak ajar cara buat read more yang paling simple. x payah nak main-main dengan kod. biasanya auto read more lagi senang kan, tapi aku x suka auto read more. yang ni lagi superb senang. BETOL!

1. dashboard > design > blog post > edit

keluar la macam ni..



dekat anak panah merah tu, boleh la korang nak tulis ikut rasa hati masing-masing. nak tulis read more, baca lagi..ikut pandai la..

> save

2. dah selesai yang tu, pergi ke new post.. tulis la apa-apa yang nak tulis.. agak-agak dah separuh tu, klik insert jump break (dalam bulatan merah). bahagian atas garisan putus-putus tu yang akan di pamerkan dekat home blog korang. > publish post
macam ni..

(abaikan ayat-ayat dalam kotak tu)

3. hasilnya..


ni hasil yang akan terjadi dekat home blog.

simple kan?
sekian. :)




2 orang buat nakal:

mAy Lee said...

baru aku tahu~
weh.. ph klu nk wt button supo mg wt tuh gno lop??
hop tutorial, home gapo semo tuh.. gne yg??
iso ah mg.. hehehe

akmal afiqah said...

@mAy Lee susoh nak explain. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...