masalah.. masalah.. (baca dalam versi Pak Jabit)

selamat hari jumaat ollss.. syukur, still b'kesempatan menikmati hari jumaat ni. 

tadi ada sorang mamat ni, pangkat abang la. mesej aku. dye tanye,pekabar? ko ade kat mane? aku cakap la, kat rumah. kenape? dye cakap, dye mimpikan aku semalam.. *blushing sebab ada orang mimpikan. HAHA* aku tanya la, mimpi apa? mimpi aku jadi kaya ke?NGEH3! dye bagitaw, perasan la budak nieh. *amek kau* dye mimpi aku ada masalah. OMG! macam taw2 jek. yes! i admit it. big problem in the big world with the big person. =.=!




aku jarang share masalah peribadi dalam belog terchenta ni. bukan apa, takut orang meluat nak baca. HUHU. prob besar sekarang nih, camne nak bagitaw kat parents aku yang result asasi dah keluar. owyeah! even dah dekat seminggu result kuar, aku x bgtaw lagi. parents pon x ada tanya lak. aku pon wat x kesah je la. HIHI. ^^

ye la, result gempak x pe la jugak kan. ni so so and so jek. cukup makan yang x berapa kenyang. perut pon masuk angen lalu kembung la perut tuh. nak sapu minyak banyak-banyak pon x guna dah. nak repeat? recheck balik? x payah la .

semalam-semalam lak, result keputusan temuduga maktab (KPLSPM2011) keluar. ALHAMDULILLAH. aku dapat subjek matematik untuk sekolah menengah. intebiu lak 20.4.2011 ni. esok luse tulat je. x prepare apa pon lagik. aku sendiri yang wat keputusan ni nak pergi intebiu tu, sebab aku dapat rasa yang aku ditakdirkan untuk jadik chekgu. chewahhh. xleh bla la.. . dulu dah pernah mintak, dapat matematik jugak. tapi aku tolak.kebetulan time tu aku demam kuat, plus EGO lebih. nak asasi, x nak maktab. HUHU. ayah aku yang beria nak aku jadi chekgu. mak lak ikut aku je. ingat lagi ayah cakap dulu, xpe. try pergi asasi dulu. sebab maktab ni boleh mintak lagi lepas asasi. so, aku pegang kata-kata keramat tu.

prob lain lak, dok meBZkan diri survey kos-kos yang aku layak. Medic,dentist,farmasi tu ke LAUT la. x moo pandang benda tu, dah buang jaoh-jaoh. x layak derr. aku bukan pandai pon. x macam kau kan?
Aim sekarang nie, aku berkenan dengan kos-kos sains kesihatan. memang nak kos-kos nie la. ingat nak mintak optometri, biomedical ataupon nutrition or ditetik. nak yang ni jek. yang lain akan aku fikir esok-esok. kot2 berubah hati lak.. aku ni memang la, jenis x tetap pendirian. BETOL. macam mana pon, mesti nak mak yang buat keputusan. HAHA. anak UMI ni x besar lagi la. :D

lagi satu, aku senang duduk la jugak sebab scolar aku dah ada untuk degree. 1MDB tu.[link] syukur sangat2 sebab dah ada benda tu. at least, aku rasa dah terjamin even pointer aku tu macam motor kapcai jek..



mood : sakit gigi lagi..hUHU


6 orang buat nakal:

Amirah Adnan said...

nak jadi dietetik? MUAHAHAHA.. gelak besar.. HAHAHAHAHA gelak besar lagi.. KAHKAHKAHKAH.. lagi gelak..

u, dapat bape? hehe.. nak jadi chegu ke?wekk!

akmal afiqah said...

@Amirah Adnan jahat wey... haha

Anonymous said...

y math 4 secondry? kn ke mktb primry skul je

akmal afiqah said...

@Anonymous skrgn ni, maybe stat diz year, mktb ade ofer utk sk mngh. just 4 math, biology, chem, fzk.
tp utk sk rndh pon ade jugak

Anonymous said...

1 think dis 1 utk program pelajar cemerlang(PPC)
if lps intview, eithr msuk INTEC or UNISEL prepare A level 2 years b4 kne antar UK or austri. but if not pass 2 year kt msia, kne trnsfer any kmpus IPG dlm negara which u'll teach prmry skul la. congrate n GL fiqah :)

akmal afiqah said...

@Anonymous hm. maybe la kot. tapi ada cikgu bgtaw, utk math x da PPC even mngah pon. tapi x tau la tu cmner. just try. btw, thanks taw.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...