afraid to face the future

Dah naik cuak bila orang asyik tanya aku ' ko nak sambung kos apa lepas nie?' . aku sendiri pon dah naik blur fikir pasal ni. aku ni jenis yang depends on situation. cececeh... sebelom aku pergi inteview KPLSPM 2011 tu, ramai jugak la yang x setuju aku pergi sana. ala, inteview je pon. aku belom decide lagi aku nak pergi mana. ramai jugak yang bagitaw, rugi lah dah habes belajar asasi setahun , lepas tu tiba-tiba apply benda ni balik.
lorh, ikut aku la nak apply ke x. dah rezeki dapat pergi temuduga, aku pergi je la. just do the best masa inteview tuh.



semalam lepas inteview tu [link], Jiha dan Farhan pergi ambil aku kat IPG Sultan Mizan. thanks a lot to them. * sayang korang ketat2 :P *. singgah di pustaka kejap , lepas tu pergi hospital melawat kawan. and then aku suruh dieorang hantar aku pergi sekolah mak aku. kebetulan sekolah mak aku jadi tuan rumah untuk pertandingan nasyid. masa sampai sana, mak aku suruh la aku tunggu dalam dewan. aku pergi je la. masa kat sana, ada sorang cikgu nie tanya aku, 'mengajar sekolah mana?' choi. aku bukan cikgu la. baru pergi temuduga je kot. HAHA. * gelak sopan aku di situ*

selepas-selepas itu, mak ajak pergi makan. makan FREE. of course. kehkeh. sebelum nak makan tu, ada la mak kawan aku, mengajar kat sekolah mak aku jugak. soalan yang sama, mengajar sekolah mana? hikhik. aku cakap, eh, x la.. anak tuuuuu. *sambil tunjuk kat mak* dia lak yang gelak. dia x cam aku. sobsob T.T
dah ada style cikgu ke aku ni? walaweyyyhh.. SELAMAT PAGI BUDAK-BUDAK.

kalau dulu time-time sekolah, mesti nervous kalau fikir camne la kehidupan kat U. ni skang ni aku lak blurr fikir masa depan. nak amek kos apa? nak kerja apa? camne kalau aku x de kerja? waaa.. 

4 orang buat nakal:

deDetz said...

hehe takpa, ikut kata hati nak jadi apa ok? =)

akmal afiqah said...

@deDetz ikut kata hati tu la yg susah. hmmm

SHIEmah Shiemillionaire said...

haishh..mak bapak jd cikgu..ank pn xkn jd ckgu gk kot...ksi la variasi sket lam famili tu...

akmal afiqah said...

@SHIEmah Shiemillionaire hehe. tp kot kalo dpt boley pergi oversea.hik2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...