cuti-cuti BESUT

*iklan* horey.horey. streamyx dah oke! mekaceh kat orang2 TM yang membuat kerja dieorang. kalau x, makan gaji buta la. hihi.


bak kata cik Milah , 'jauh perjalanan luas pemandangan'. alah,x payah jauh2, x payah nak pergi TS,Mid,Pavi. yang dekat pon belom habis jalan lagik. ahad lepas, jalan2 dengan family. naik kereta ye. hehe. pergi Demong Beach Resort. dekat je dengan rumah, dalam 10-15 minit. Apa yang best kat cini, tempat ni comel la. tepi pantai, pantai pon comel. kawan aku tanya, pantai comel ke orang yang comel?? aku cakap, pantai comel la sebab ada orang comel kat pantai. HAHA. LOL! *jangan layan.harap maap :D




pergi kejap jek. pergi tengahari, balik malam. kebetulan ayah ada kerja cini,bilik dia kosong. so, ayah ajak aku  stay sana kejap dari dok buat LEMAK kat rumah. HAHA. Firstly, just pergi dengan adik bongsu yang tadika tu dok sana. makan2 dulu. makan free, i loike. HEHE. dok rumah malas masak. budak tu excited nak mandi kolam jek. almaklumla,dah nama budak-budak. weh, adik aku sorang je kot yang mandi time tuh. pukul 3.30 petang, panas derr. mana nak ada orang kan.  adik aku tu x paham bahasa aku kot, dah bagitau panas, nak mandi jugak. aku teman je la. HUHU! saya kakak yang baik, kan? HIHI. 


hah kau, adik aku sorang2 je mandi tu. aku nak mandi jugak x ada NAFSU nyah. Panas. HAHA. plus malu kot. HIHI.

petang lepas adik-adik yang lain tu balik skolah, ayah pergi balik ambil dorang dengan mak. aku? teman adik mandi kolam lagi. babysitter doe. kau ade? xde kan?? haha. *ape kaitan?
dok lepak2 tepi kolam tu, time nie dah ada orang lain. ni mandi untuk round yang ke dua. best la jugak. meriah jek tengok budak2 main air. 
lepas tu, ade sorang makcik  ustazah *peserta kursus ayah aku* ni dok tepi aku. dia tanya, anak ke tuh?HAHA. walaweyyh. adik la.. buat lawak la. masuk maharaja lawak la ustzah.. ngeh2!
rupa2nya, ustazah tu ngajar dekat skolah aku dulu. SUMPAH memang aku x kenal, dia pon x kenal aku. masuk time aku dah x de kat skolah tu kot.. Assalamualaikum ustazah. :)

ayah cakap, rugi kakak x bawak baju datang cni, kalau x boleh mandi sama-sama. >.< dah la sound kuat2, depan kawan2 ayah lak tuh. malu teman. aku pergi sana bawak lappy ngan broadband jek. HAHA. malas nak bawak2 baju nie, x muat beg :P

lepas magrib,pergi dinner. makanan kat sana not bad la. best la jugak.BEST! sebab makan free kan. HAHA. ada aku kesah? yang free di utamakan. 




banyak lagi kot tempat yg belom habis explore kat BESUT nie. besut,wait for me okeh. :D

4 orang buat nakal:

VECHNO-MiX said...

ceh.. x dekki pom eyh.. =.='

akmal afiqah said...

@VECHNO-MiX lalalala sapik. wekkk

Anonymous said...

hahaha...
mke mature kn....
dh mcm mak org...
hehehehehe...
hah stu lg....
ad mg mmg r xpehe bhaso sbb mg g kecek lua...
hehehehehe....

akmal afiqah said...

@Anonymous x kecek2 luar eh.. kecek besut je.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...